Mi a legdurvább mentális betegség szerintetek?
Lehet, hogy kicsit érdekesen hangzik, de nagyon szeretek ilyen lelki betegségek után olvasgatni (pl. Skizofreia, bipolaris szemelyisegzavar, nikrofilia) na az ilyen, "más" dolgokról. Nem vagyok benne biztos, hogy ezeket milyen témába sorolhatnám. Szerintetek melyik a legdurvább ilyen "betegség"? És miért azt gondolod a legdurvábbnak? Veled fordult már elő valamilyen mentális betegség?
Azthiszem pszichológusnak kéne mennem😅😅
Én szociális fóbiás vagyok,szerencsére nem a legerősebb állapotúban,de rengeteg dologban előrelépésben meggátolt az eddigi életemben,és rettenetes helyzetekben voltam már.
Azért gondolom durva betegségnek,mert legtöbb esetben az amúgy teljesen normális,ügyes,becsületes,és rengeteg más tulajdonságban jó embert egy csomó mindenben meggátolja bizonyos szociális helyzetektől való rettegés.
Állandó színészkedéssel jár,figyelni a nap minden szakában pl.munkahelyen az esetleges szociális helyzetek alól való kibújás lehetőségét.A legkisebb előrelépést is képtelenség megtenni,ami emberekkel való,vagy emberek előtti szerepléssel jár.
Lehetne még sorolni a hátrányait.
Lehet,hogy nem a legrosszabb betegség,bár szoc.fób.-ok között van olyan is,aki például egy boltba sem mer bemenni,sőt,de az már nagyon durva és ritka,hogy az otthonát sem hagyja el,annyira retteg az emberektől.
Szerintem sok olyan mentális betegség van,ami nem "fáj" pszichésen,illetve az illető személy fel sem fogja saját magáról,és elvan.Ez a szoc.fóbiás "lámpalázas"félelem nagyon rossz tud lenni.Sokan nyugtató függőek,vagy alkoholisták e miatt.
Kezelése is nagyon nehéz,mert általában csoportos terápiával gyógyítható(javítható),de a beteg pont a csoportos helyzetektől retteg,ezért nem megy el,szóval egyfajta 22-es csapdája.
A mentális vetegségek nem egyedül jelentkeznwk.Álltalában ha Valakientális beteg,annak több "betegsége" is van.Szerintem minnél több van jelen valakinek az életében az a durva.Illetve nem mindenkinek ugyan olyan egy depresszió.Szóval szerintem így nem lehet rangsorolni a mentális betegségeket.Valaki könyebben veszi az akadályt ,Valaki nehezebben.
Vagy mondjuk kérdés,hogy a betegnek durva? vagy a Vele élőknek?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!