Mi hasznosat csinálhatnék munka helyett?
18 éves fiú vagyok, idén érettségiztem de a problémáim miatt nem jelentkeztem továbbtanulni.
A helyzet azóta sem javult.
Néhány napja engedtek ki a pszichiátriáról, öngyilkossági kísérlet miatt voltam bent, borderline személyiségzavarom van.
Jelenleg kicsit már stabilabban látom a jövőmet, szeretnék egyetemre menni szeptembertől. Azonban addig valamit kellene csinálnom.
Nyilván, elmehetnék dolgozni (próbáltam is (értsd dolgoztam már, de nem bírtam), most is keresgélek), de a szociális fóbia, motiválatlanság és a pánikrohamok miatt nem nagyon vagyok jó munkaerő, sőt, sokszor még az állásinterjúig sem jutok el, annyira félek.
Viszont a munkán kívül semmi más hasznos tevékenység nem jut eszembe. Képzések általában szintén csak szeptemberben indulnak, azokról lekéstem, plusz fél-1 éves képzések nem is nagyon léteznek szerintem. Újraérettségizni tervezek (angolból emelteznék), de arra úgyis csak 2 héttel előtte fogok elkezdeni tanulni, képtelen vagyok most leülni és foglalkozni vele.
Önkéntes munkák itt a környéken csak alkalmanként vannak, tehát az havi kb fél napnyi munka.
Edzeni?
Nyelvtanulás?
Filmezés?
Fotózás?
Írás?
Vállalkozás indítás?
Ha nem akarsz dolgozni, akkor az egyetem után mit akarsz csinálni?
Nem lessz folyton valaki mögötted aki eltart és etet téged.
Emelt erettsegire csak 2 hetet tanulni?
Nem realis.
Biztosabb lenne korabban kezdve, jol beosztva. Es ez hasznos is.
Angoltanarkent irom ezt.
A multis rabszolgamunka nem neked való, és oda hiába is próbálkozol, nem vesznek fel, mert oda tökéletes zsoldosokat keresnek. A személyiségzavar azt hozza magával h nem tudnak a végletekig kihasználni és napi 12 órában dolgoztatni mint a többi birkát.
Valami szabadúszó munka kell neked, szövegírás, design, fejlesztés, építészet, esetleg vmi művészet...
Ezeket mind tanulni kell mondjuk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!