Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Hogyan lehetne megszabadulni...

Hogyan lehetne megszabadulni a szadista gondolkodásoktól, fantáziálástól?

Figyelt kérdés

Lassan egy éve jelen van ez, főként 1-2 olyan lány ellen irányul, akikhez soha nem lehet semmi közöm.

Azért ijesztett meg különösen, mert nem voltam ilyen.(kegyetlenkedő szadista szexuális fantáziálás) Mindig szerettem segíteni másokon, összeszedni az elesetteket (de ezt nem arra használni, hogy az illető megkedveljen, nem taktikám a hősködéssel történő barátnőszerzés). Sose voltam olyan aki szándékkal ártana akarna.

Érthetőbbé teszi ezt a silány, üres érzelmi életem, hogy a közelebbi barátaim sem elég közeliek, nem érzem hogy kellően jelentős volnék számukra, megérteniük sajnos csak ritkán sikerül, de ez nem teszi ezt a torzulást elfogadhatóbbá. Nehezen teremtek kapcsolatokat, közeledek mások felé.

Ki-ki török ebből, de mint egy leszokó dohányos, vissza-vissza esek. Nem olyan durván, nem olyan mélyre, de akkor is zavar, hogy ez jelen van bennem. Tettlegességig semmi nem fajult.

Az érzelmi életem pozitív irányú változására kicsi az esély, sok időbe fog telni kikerülni magából a problémát okozó érzelmi helyzetből.

Hogyan lehetne ebből kilábalni ennek ellenére?

2018. nov. 6. 16:03
1 2
 11/11 A kérdező kommentje:

Igen, nem vitatom az igazadat, csak nem könnyű velem, nem a megszokott gondolataim vannak, az enyémek a legtöbb embert untatják, vagy nem tudnak mit mondani rá. Felületes haverságok meg nem elegendőek valahogy. Mélyebb témákat kevés emberrel tudok megosztani, főleg mert sokakról hamar feltűnik, hogy alig tudja miről beszélek. Mélyebb barátságokat, vagy párkapcsolatot kialakítani pedig idő, a sikeresség meg kétes. Ezért, átmeneti megoldásként gondoltam erre. Viszont a tudatalattiba való visszaszorítására eddig nem is gondoltam, mint lehetséges negatív mellékhatás.

Elterelés helyett eddig inkább józan gondolatokkal értem el, hogy ezek a gondolatok ne érvényesüljenek, olyasmikkel hogy ez egyfajta automatikus reakció lehet a vélt/valós igazságtalanságra ami velem történik, a sikertelenségre, az elhagyatottságra, arra, hogy az esetek döntő többségében mások döntenek úgy, hogy pl nem beszélgetnek tovább velem, nálam pedig sosincs a kontroll (melyet nem arra használnék hogy én váljak meg az illetőtől, kinyilvánítván, hogy én döntök arról hogy vége), arra, hogy úgy érzem máshogy nem vagyok képes elérni azt, hogy ezek a lányok a valós személyiségüket mutassák mindenféle gátlás, valódi lényüket burkoló falak nélkül, stb.

Ez az automatikus reakció pedig általában nem jellemző rám, sokat dolgoztam/dolgozom azon, hogy bármiről ne csak egy automatikus gondolatom legyen, hanem valóban én formáljam azt, öntudatosan, nem pedig mint egy robotpilóta. Azt pedig nem szeretném, hogy ilyen robotpilóta üzemmódban éljem le az életem, tudatos ember akarok lenni, így voltam képes ezeket a gondolatokat halványítani, gyengíteni.

A szégyenérzet erős visszatartó erő nálam, rengeteg dolog akadálya.

2018. nov. 6. 21:04
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!