Ha pszichológushoz megyek, lehet gondom belőle a pedagógiai pályám során?
Hónapok óta rossz a közérzetem, úgy érzem depressziós kezdek lenni.
Tb támogatott ellátásra szeretnék menni, aminek gondolom nyoma marad.
Óvodapedagógusnak tanulok, a súlyos pszichés/mentális zavar az alkalmasságin is kizáró ok volt.
Ha emiatt nem lehetek óvónő, inkább megküzdök vele egyedül, nem szeretném emiatt feladni az álmom.
Szia!
Nekem is van egy egyre rosszabb depresszióm.
Próbálj meg anonimen segítséget kérni interneten keresztül!
Szerintem segít.
Azért szűrnek alkalmasságin, hogy kizárják azokat, akikre veszélyes lenne gyerekeket bízni. Biztos hogy te ki akarod ezt kerülni?
A depresszió amúgy nem hiszem, hogy kizáró ok lenne. Egy (remélhetőleg) átmeneti állapot, és nem közveszélyes.
Óvodapedagógusnak tanulok. Ez az utolsó évem az egyetemen. Én is alkalmanként elmentem pszichológushoz, hogy megbeszéljem vele a problémáimat, sokszor nagyon padlón voltam/vagyok, nem csak a sulis dolgok miatt, hanem sajnos a családi helyzetem se volt fényes. Nem fog nyoma maradni, bárki járhat pszichológushoz. Az egyetemen a tanárok vagy az alkalmasságin biztos nem fognak erről kérdezni. :)
Sok egyetemista jár pszichológushoz, mert nehezen viselik a nyomást, nem sikerülnek a vizsgák, párkapcsolati, családi gondok miatt stb...A pszichológusokat is köti a titoktartás egyébként. És természetesen nem kell senkinek se elmondanod ha jársz, hiszen ez csak a rád tartozik. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!