Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Normális ami velem történik?

Normális ami velem történik?

Figyelt kérdés
Állandóan azon agyalok, hogy mi értelme van az életnek, hogy miért nem lehet mindenki egyenlő, hogy Isten miért nem bünteti meg azokat akik vétkeznek és hogy sokszor az ártatlanok szenvednek. Úgy érzem mindenki meg van őrülve körülöttem. Annyira ingerelnek ezek a kérdések hogy sehol sem lelem a lelki békém, olykor öngyilkossági gondolataim vannak. Válaszokat várok, de senkitől sem kapok. És ezek a gondolatok annyira hatalmukba kerítenek, hogy éjszaka sem tudok aludni miattuk. Felszínre törnek a szörnyű emlékeim, ilyenkor elkezdek remegni, a szívem gyorsabban kezd verni és úgy érzem, megfulladok. Olykor egy-egy karcolást is ejtek a combomon, gyűlölöm magam, úgy érzem mindent elrontottam és már semmi sem lesz jobb. Csak szeretnék végre normális lenni, úgy élni és gondolkodni mint más és problémák elől nem a festésbe és versírásba menekülni. Valaki segítsen megérteni, hogy mi történik velem... 16/L

2018. okt. 21. 15:24
 1/9 anonim ***** válasza:
54%
ez tök normális 16 évesen. próbálod megismerni, felépíteni magadat, értelmezni a világot. erről szól a tinédzserkor.
2018. okt. 21. 15:52
 2/9 anonim ***** válasza:
Hát nem, ez nem normális, főleg a saját tested bántása. De az sem, hogy mindenki mást tartasz őrültnek, holott neked vannak bajok nyaktól felfelé. Helyedben és eljárnék egy pszichológushoz. (iskolapszichológus akár) Mert ezek akadályozni fognak a normális életvitelben, tanulásban is. (Főleg ha nem tudsz aludni)
2018. okt. 21. 15:58
 3/9 anonim ***** válasza:

Először hallom hogy nem csak én "fulladozok" az érzéstől.. :/ Ha gondolod privátba meséld el a gondokat, esetleg csoportunkba beveszlek. Ha gondolod

Gl

F

2018. okt. 22. 02:25
 4/9 anonim ***** válasza:

Isten nem bünteti meg a bűnösöket, hanem ki akarja vezetni őket a bűneikből. Aki hallgat rá, az változhat, aki nem hallgat rá, az rontja tovább a maga és mások életét. Akkor vethetünk bárkire követ, ha mi soha nem tettünk olyat, amit nem kellett volna, vagy nem mulasztottunk el soha olyat, amit meg kellett volna tennünk.

Isten szabad akaratot adott nekünk, és ez felelősséggel jár. Ha Istent akarod megismerni, keresd őt a Bibliában, ott a válaszokat is megtalálod sok kérdésedre. Ha önmagadat, akkor is érdemes azt olvasni, mert rengeteg életvezetéssel kapcsolatos tanács, intelem és áldás van benne. Ezen felül az emberi kapcsolatok alapvető fontoságú dolgaihoz is találsz útmutatást. Szóval javaslom olvasásra a Bibliát. Illetve egy nagyon jó önismereti könyvet is javaslok olvasásra: [link]

Találsz egy tesztet is az elején, magyarázat a kifejezésekhez a végén található, ha nem egyértelmű valami számodra. Utána kiértékelés és a könyv. És ebből indultam ki az önismeret útján. Olvasmányos és vicces is egyben, és nagyon közérthető.

Remélem, kapsz belőlük annyit, amennyit én.

2018. okt. 22. 14:08
 5/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen mindenkinek!
2018. okt. 22. 14:35
 6/9 anonim ***** válasza:
Azért ne vagdosd magad.. :)
2018. okt. 22. 14:52
 7/9 A kérdező kommentje:
Igyekszem leszokni róla😊
2018. okt. 22. 17:55
 8/9 anonim ***** válasza:
Írj róla privátba ha jól esik. 16éves kiscsaj vagy, nem kell ez neked hidd el. BTW szerintem ezek nekem is megmaradnak, az utolsó vágásokkal szinte nem is lehet látni normális bőrt egy 5x5 centis felületen..
2018. okt. 22. 18:08
 9/9 anonim ***** válasza:

16 évesen? Én 26 vagyok majd 10 éves munkaviszonnyal és kérlek olyanokat láttam, amitől a te kis életed egy órán belül romokba dőlne!

Faszim van? Nincs!

Melóm van? Igen!

Sokat adtam az életemből másoknak? Igen, hiszen ápoló lettem.

Sok sz@ron átestem életem 26 évében és most kezdek kiakadni. Mindent egyedül csináltam, lenne okom mondjuk felvágni a karom, de nem teszem, mert tudom mennem kell holnap dolgozni, s sokan számítanak rám nem csak a kollégák, hanem azok is, akiknek segítenem kell! Ha abbahagynám abba rokkannék bele az életem része lett, jelenleg gyakran belepusztulnék, de mostanában sokat meditálok, ez az állapot nagyon régóta elkísér. Anno a zenébe menekültem, de megváltoztam, nem szeretem a zenét, helyette olvasok vagy beleülök a székbe és, ha nincs odahaza dolgom csendben meditálok, elgondolkodok magamon, mert sok időm van rá és ez segít ki a sz@rból.

Az élet ez. Szinte mindenkinek vannak sz@r eseményei, olyankor meg kell állni, leülni és elgondolkodni nem a facebook-ot nyomkodni.

2018. okt. 23. 18:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!