Kényszerbetegség gyógyítására elég a pszichológus, viselkedésterápia vagy kell mellé gyógyszer is, szóval pszichiáterhez kell fordulni?
Akár mindkettőhöz érdemes ?
Nem szedek gyógyszert,szedtem(enyhítette,sőt tünetmentes is voltam),de leraktam,nehéz volt leállni,az elején jártam pszichológushoz is,de az ingyenes volt,szóval hetente ,2 hetente tudott fodadni csak,elég jól haladtunk,de elköltözött,szóval maradt csak a gyógyszer.
Most elég nehéz élethelyzetben vagyok,sajnos visszajöttek a kényszeres gondolatok.
Van egy pazichólógus,akihez bejelentkeztem,de ilyen problémákkal lehet hozzá fordulni:
"Gyermekekkel és felnőttekkel egyaránt foglalkozom. Leggyakrabban szorongásos problémákkal, viselkedésproblémákkal találkozom a gyermekeknél. A felnőtteket is szívesen várom: párkapcsolati, családi nehézségek, önértékelési problémák esetén. Illetve keressenek bátran mindazok, akik úgy érzik, elakadtak az életükben és szeretnék megtalálni a megfelelő irányt."
Ő a városomban van,hozzáteszem itt nincs sok választék pszichológus terén.
Az előző pszichológusom is inkább gyerekekkel,családokkal foglalkozott,de mégis jó úton jártunk.(20éves voltam akkor.)
Önök szerint/szerintetek?
A kettő kiegészítheti egymást. A gyógyszerrel gyors eredményt lehet elérni, de inkább csak tüneti kezelés, a viselkedésterápia a "beidegződésekre" hat, tehát lassabb, de tartósabb. Ha az életvitelt akadályozza a (jelen esetben) kényszerbetegség, gyors segítség lehet a gyógyszer, hogy egyáltalán elkezdődhessen a pszichoterápia.
Szerintem az a hátránya a gyógyszeres terápiának, hogy azt az illúziót adhatja, hogy elmúlt a (jelen esetben) kényszerbetegség. Pedig csak a tüneteket enyhíti, a kiváltó okot nem.
Szerintem kérdezd meg a pszichológust, hogy vállal-e. Mondd el neki az eddigieket, és azok alapján ő majd eldönti, hogy vállalja-e a továbbiakat.
Ingyen csinálná ő is?
Sajnos nem ingyen.
Most azon gondolkozok,hogy érdemes lenne e más terápiára befektetni,mert ugye nem 2 ft,persze fő az egészség.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!