Mikor fog a alkohol&gyógyszer rosszullét elmúlni?
Egyébként melyik fogkrémről van szó?
Mert lehet, hogy nem etilalkoholt tartalmaz, hanem valamelyik másik fajtát, ami nagyon kis mennyiségben is keresztreagál benzókkal. Ebben az esetben viszont Én a helyedben jelezném a dolgot a Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet-nek. Ők ki vizsgálnak minden bejelentést, és megteszik a szükséges lépéseket. Akár kötelezhetik is a gyógyszer gyártóját, hogy korrigálja az adott gyógyszer betegtájékoztatóját.
Ha hosszú felezésű benzodiazepinről van szó, pl Medazepam, az ügyeleten kérhetsz Flumazenil tartalmú injekciót. Ez kompetitív gátlással visszafordítja a benzodiazepinek hatását a GABAa receptor benzodiazepin kötőhelyén. Magyarul kiüti a benzo hatását, egyszerűen fogalmazva. #1 és #2 is én voltam.
Egyébként pedig jobbulást kívánok!
"Erősen elhamarkodott voltál, amikor kidobtad a fogkrémet, mert nem az volt a ludas a dologban, hanem a hidegfront utáni felmelegedés hatása."
Tegnapi délutáni fogmosás előtt, semmi bajom nem volt.
Úgy vélem annyira nem súlyos a dolog, hogy mentővel kéne vinni az sbo-ra, vagy toxikológiára, így ha nem múlik, akkor háziorvos, ő a körülményeket mérlegelve fog beutalni szakorvoshoz. Esetleg fordulhatsz közvetlenül ahhoz a feltételezem, hogy pszichiáter szakorvoshoz, aki az antidepresszánst, és a benzót felírta.
Egyébként az antidepresszáns felírásával nem feltétlenül értek egyet. Nagy összegben merek fogadni, hogy aki felírta, egy szót nem szólt a pssd nevű rendkívül súlyos és mind ezidáig érdemi terápia nélküli mellékhatásról.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!