Alzheimer-kóros édesapámat hol tudom elhelyezni, ha kevés a nyugdíja?
Édesapám Alzheimer-kóros, eddig édesanyám gondozta, és most édesanyám nagyon beteg, kórházba kell, hogy menjen.
Nem tudom, hogy édesapámat hol helyezzem el, mert egyetlen kórházba sem fogadják be, mindenhol azt állítják, hogy nincs hely. És az sem tetszik nekik, hogy édesapám szökni akar, elkóborol, ami jellemző az ebben a betegségben szenvedőknél. A mosdót viszont önállóan nem találja, étkezni, öltözködni nem tud.
Édesanyámnak nincs saját nyugdíja, édesapám nyugdíjából élnek ketten. Ez is egy nagy gond, mert így nem tudjuk kifizetni a magas díjakat egy otthonban, vagy gondozó házban.
Én ápolási díjon vagyok a gyermekemmel, nem tudom vállalni édesapám 24 órás felügyeletét is.
Nem tudom, hogy mihez kezdjek, idegileg teljesen kikészültem. Sajnos, nekem nincs orvos ismerősöm...
Tud nekem valaki segíteni?
Nem, a háziorvos nem tud segíteni. Csak beutalót tudott adni kórházakba, ott viszont elutasították az édesapám felvételét.
A háziorvos azt mondta, hogy ennél többet nem tehet érte.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!