A Haloperidol erős gyógyszer és nem korszerű, ugye?
Figyelt kérdés
A kérdést amiatt tette fel, mert korábban szedtem ilyen gyógyszert és nagyon rossz mellékhatásai voltak de most újra rá akar venni az orvosom, hogy ezt szedjem de rettegek tőle a rossz tapasztalat miatt.
Van aki jelenleg is ilyet szed? Ha igen mennyi ideje?
2018. szept. 4. 10:23
1/10 anonim válasza:
A haloperidol egy zseniálisan jó gyógyszer megfelelő indikációval. Mondjuk hyperemesis gravidarum esetén, vagy durva pszichiátriai kórképekben.
2/10 A kérdező kommentje:
Még szinte senkitől nem hallottam pozitív véleményt róla, megleptél :)
A paranoid zavar , pszichotikus állapotok "súlyos" kórképek?
2018. szept. 4. 11:22
3/10 anonim válasza:
A pszichotikus állapot azt jelenti, hogy megszakad a kapcsolat a valósággal, szerintem az elég súlyos.
Amúgy vannak új típusú antipszichotikumok kevesebb/más mellékhatásokkal. Egy kérdést megér.
4/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszod!
2018. szept. 4. 11:39
5/10 anonim válasza:
Ha durva mellékhatásai voltak, ne szedd megint! Ha nem akar mást felírni, keress / kérdezz meg egy másik orvost!
6/10 anonim válasza:
Utolsó nem kellene olyanba belepofázni amihez nem értesz. Ne te akard már eldönteni, tök laikusként, hogy mit szedjen a skizofrén beteg és mit ne. Igen az antipszichotikumoknak durva mellékhatásai vannak, az is lehet, hogy a kérdezőnek nem a haloperidol a legjobb választás, de olyat nem írunk, hogy ne szedje a gyógyszert! Lesz egy rohama és kárt tesz önmagában, vagy másban.
7/10 A kérdező kommentje:
Nem vagyok skizofrén. :)
Az a baj, hogy nagyon sok antipszichotikumot próbáltak már...
2018. szept. 4. 16:56
8/10 anonim válasza:
Miért hatoskám, te pszichiáter vagy? Normális doki nem írja fel megint, ami egyszer már a mellékhatások miatt nem vált be. Abból meg még senkinek nem lett baja, hogy megkérdezett egy másik orvost. Tényleg vannak már sokkal újabb szerek a Haliperidolnál...
9/10 anonim válasza:
hyperemesis gravidarum=terhessegi hanyas! Hogy irnanak mar fel antipszichotikumot terhesseg eseten, raadasul hanyasra?! Skizofreniara igen, de erre nem...
10/10 anonim válasza:
Utolsó ne pofázz bele olyanba, amiről fogalmad sincs. A haloperidol és a droperidol az egyik leghatásosabb hányáscsillapítók, a dopaminerg receptorok blokkolása révén hatnak a hányásközpont triggerzónájában, a tipikus mással csillapíthatatlan súlyos hyperemesises hányást jól csillapítja. Ezen kívül egy régi gyógyszer mely mögött évtizedek klinikai tapasztalata áll és biztonságosan alkalmazható terhességben ugyanis nincs magzatkárosító hatása.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!