Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Van valami amivel megmenthetem...

Bianka_Szabo kérdése:

Van valami amivel megmenthetem magam a depresszió és az öngyilkosságtol? Valaki segítsen kérem! 17/L

Figyelt kérdés

Januárban vettem először észre hogy baj van. Márciusra ez annyira elfajult hogy először nem akartam megélni a következő hónapot,majd hetet végül már csak arra tudtam gondolni miként vethetnek ennek véget. Utálok élni. Utálom az embereket. Félek tőlük. Nem attól hogy bántanak, attól amit gondolnak rólam. Márciusban már a tökéletes módszer megtalalasaval töltöttem napjaim. Problémáim voltak még a vagdosassal is. Próbáltam levezetni a rengetek fájdalmat fizikaiva hátha azok begyogyulasaval enyhül a mentális is de nem enyhült. A legjobb barátom hatására eldöntöttem hogy adok még egy esélyt az eletnek. Várok áprilisig vegeig hisz az az egy hónap nekem már úgysem számít. Ebben az egy hónapban rengeteget imádkoztam hogy kapjak valakit/valamit amiért éljek vagy vegyen magához az úr. Április végén össze jöttem a legjobb barátommal és a fájdalom enyhült. De nem tűnt el. Próbáltam boldog lenni és néha az is voltam de viszont mikor nem látta senki ugyanúgy álomba kellett sirnom magam. Most pedig kiderült hogy megcsalt és semmi okot nem tudd adni ra,azt mondja hogy velem minden rendben csak ő meg nem elég érett éhez, össze zuhantam és ebből tényleg nem látok kiutat. Csak arra tudok gondolni hogy itt hagyam ezt a vilagot. Már megírtam a bucsulevelem is... Minden élő van készítve. Egy hetet adtam meg magamnak... Én nem akarok meghalni de élni sem látom értelmét...

Decemberben toltenem a 18-at, lány!

Kérem valaki segítsen!

2018. szept. 2. 01:35
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
87%
én se látom értelmét, reggel felkelek, elmegyek dolgozni hazajövök eszek, lolozok alszok. kb ez megy minden nap, de mégis megyek és csinálom de nem tudom miért, gyűlölöm a munkatársaimat az embereket is, kipusztítanám az emberiséget legszívesebben.
2018. szept. 2. 01:59
 2/13 anonim ***** válasza:
70%

Nos.Nekem is vannak/voltak ilyen gondolataim. Nem ismerlek

téged,nem tudom a konkrét okát annak mi váltotta ezt ki belőled,de ha egyet tanácsolhatok,várj. Ne egy hetes,hónapos ultimátumokat adj magadnak. Elsőnek keress fel egy pszichiátert,ha tényleg ilyen komoly a baj minél hamarabb. Pont abban a korban vagy,amikor még találhatsz normális "gyerek" pszichiátert . Felnőttként nehezebb. Találd meg azt mi okozza ezeket a gondolatokat nálad. Ráfogod az emberekre-félsz mit gondolnak. Semmit. Az átlag ember annyira el van foglalva a saját kis életével,gondolataival,hogy s.zarik rád. Amúgy adj esélyt magadnak. Soha TÉNYLEG soha nem tudhafod mi lesz másnap vagy egy évvel később. Én 3 évig kűzdöttem magammal és megérte. 3! Évig gyógyszerekkel,segítséggel,de hittem magamban és sikerült. Legyen valami célod:érettségi,egyetem,sport,akármi és kűzd érte. Hajrá!

2018. szept. 2. 02:11
 3/13 anonim ***** válasza:
Írhatsz privátban. Sokszor nagyon sokat tud az segíteni ha egy teljesen idegennel tud beszélni az ember.
2018. szept. 2. 07:39
 4/13 anonim ***** válasza:
Amit leírtál az mind érthető és az is hogy most így érzel de mégis azt mondom hogy ne így éld meg a dolgokat.Még csak 18 leszel! Akármilyen rossz is volt eddig még előtted szinte az összes lehetőség ami pozitívan befolyásolhatja az életed!Tényleg eldobnál akár 50 boldog évet csak azért mert az első 18 szerinted "szar" volt?A 2#-nek igaza van keress célokat, köss barátságokat, sportolj valamit, legyen egy hobbid amit nagyon szeretsz stb.És ne adj magadnak ultimátumokat se egy hetet se egy évet ez nem így működik, ez nem verseny.Rengeteg emberrel beszélgettem már erről,akár az élőben de itt ezen a fórumon is, nehogy azt hidd hogy egyedül vagy ezzel a problémával... Van aki csak 25-30 évesen talál önmagára ez sok mindentől függ pl gyerekkor.De előttem már sokan írtak jókat nem ismétlem meg... Ha akarsz írhatsz privátot nyugodtan.
2018. szept. 2. 14:28
 5/13 anonim ***** válasza:
Bár én nem a te korosztályod vagyok, de hasonlóan érzek. Évek óta gondolkodom az öngyilkosságon, de sose volt bátorságom hozzá. Búcsúlevelet is írtam már, nem is egyet, de mind a kukában kötött ki. Tudom, sablon duma, de te még fiatal vagy, gondold át a dolgokat, mielőtt hülyeséget csinálsz! Ha gondolod, írhatsz privátban!
2018. szept. 2. 16:01
 6/13 anonim ***** válasza:
Nagyon sajnálom, hogy ezen mész keresztül. Ne gondolj erre és ne heteket adj magadnak. Én is átmentem ezen, öngyilkos akartam lenni évekkel ezelőtt, de amikor megakartam tenni, nem sikerült. Nem rajtam múlt, máig nem értem mi történt ott és akkor, de mintha valami isteni segítség jött volna. Hazamentem és gondolkodtam, azon az éjszakán semmit nem aludtam, csak lejátszottam magamban újra és újra, hogy mi történt és mi akadályozhatott meg. Másnap felkerestem a helyi atyát a parókián és megkértem hogy beszélgessünk. Elmeséltem neki mindent, meghallgatott, aztán ő beszélt. Soha nem hittem istenben, nem is tudtam miért hozzá megyek, de ahogy elkezdett beszélni, ittam a szavait. Megértettem hogy istennek terve van velem, ezért hagyta hogy éljek. Utána hozzá jártam szinte naponta, rengeteget beszélgettünk. Megtaláltam istent és megváltozott az életem. Ha gondolod írj privátba, és beszélgetünk.
2018. szept. 2. 18:38
 7/13 anonim ***** válasza:
Szia, én azt mondanám, adj ennek időt! Nagyon komoly döntés feladni az életed, és hirtelen felindulásból ne csinálj visszafordíthatatlan dolgot! Azt írtad, januárban kezdődött, vagyis még elég friss az állapot! Tudom, hogy durva egy ilyen váltás az életedben, és nehezen kezelhető, de ahogy jött, úgy el is múlhat, ha szerencséd van! Nem biztos, hogy el fog, ezt hozzáa kell tenni. Szerintem gondold végig, mi történt január környékén, ami kiválthatta ezt,vagy korábban, ettél e elég vitamint, sportoltál e, stb. Közhelyesnek hangozhat, de a magnéziumhiány pl nagyon durva mentális állapotokat okozhat. Próbálj meg megnyugodni és logikusan gondolkozni! Ne kapkodj, szarul hangzik, de meghalni egy év múlva is meg tudsz! Fél év depressziószerű dolog még nem biztos, hogy komoly, vagy állandó marad, úgyhogy próbálj meg nem kétségbe esni. Hidd el, 15 év depresszió után nagyjából sejtem, min mész keresztül!
2018. szept. 3. 01:16
 8/13 anonim ***** válasza:
Írtam privit, majd légyszi tekintsd meg
2018. szept. 3. 01:37
 9/13 anonim ***** válasza:

Megfordult a fejemben, hogy egy kísérletező kedvű társadalomtudós írta a kérdésed, mert látni szeretné, hogyan reagálnak az emberek egy végveszélyben levő ember segélykiáltására.

Kicsit fura, hogy vallásos vagy és öngyilkosságot tervezel.

Szerelmes is voltál, de igazán az sem dobott fel.

Nem tudom, mi az igazság, de biztos, hogy mindent nem mondtál el.

Segíteni az tudna, aki jó szándékú, tudása van, és viszonylag sok időt töltenél vele.

Ha igaz, amit írtál,ez egy súlyos kórkép, az ilyen rövid üzenetek, mint az enyém is, nem változtatnak rajta.

Ha egy szóban kellene megmondani, hogy mi a baj, mit mondanál?

Nézd, ha tényleg akarsz még egy esélyt adni magadnak, akkor muszáj menni gyógyítóhoz. Az öngyilkosságot ne siesd el, végtelen ideig lehet halott mindenki, ha elodázod pár hónappal, akkor sem veszítesz semmit...

2018. szept. 3. 12:46
 10/13 anonim ***** válasza:

Egy nő, aki tinédzser korában öngyilkosságot kísérelt meg, vallomása:

Tamara Laroux Shot Herself, & Went to Hell, Then to Heaven and BACK!!

https://www.youtube.com/watch?v=HGQDkCi-OIY

Szerintem még ennyi évesen nem ismered eléggé a világot, ismerd meg jobban és önmagadat is. Járj el könyvtárba, keress szellemileg.

Pályaválasztással hogy állsz?

2018. szept. 4. 15:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!