Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Mégis miért legyen jó kedvem?

Mégis miért legyen jó kedvem?

Figyelt kérdés

Küzdök a beilleszkedési képtelenségemmel, a mentális betegségemmel, de falakba ütközök.

A munkahelyem unalmas, már a harmadik dolgot tanulom, hogy jobbra tudjak váltani, már százezreim vannak benne, de falakba ütközöm.

Párkapcsolat terén falakba ütközöm (ez egy másik hosszú téma).

Családom 2 főből áll. Ha mégis lesz esküvőm, egy főt tudok majd meghívni.

Pénzügyileg lejtőn vagyunk.

Nem vagyunk egészségesek se.

Körülöttem is mindenhol nyomor, meghalt egy volt osztálytársam, egy volt ifistársam, egy távolabbi, fiatal munkatársam, egy barátnőm stb.

Mindenhol gyász, betegség. Mások se tudnak kitörni a rossz élethelyzetükből.

Fentiek miatt alig maradt reményem.

Egy jó példa sincs előttem. Egy jó sincs.

Élőben mit kapok meg: egy mondatot nem beszélhetek magamról, viszont mindenki nekem panaszkodik.

Neten: csak picsogok, miért nem teszek magamért (??), másnak is rssz (igen, tudom és ettől csak még rosszabbul vagyok) stb-stb...

2018. aug. 21. 23:20
 1/2 anonim ***** válasza:
Tedd fel ugyanezt a kérdést fordítva! Miért ne...?
2018. aug. 22. 17:33
 2/2 A kérdező kommentje:

Azért ne, mert:

- sz.r a munkám, mégpedig ébren töltött időm nagy részét ott töltöm,

- a munkatársam talán nárcisztikus személyiségzavaros, talán enyhén autista is (?), bánt, kikészít (mindezt jószándékból és észre se veszi, hogy bántó, pedig mások szerint is az)

- tettem erőfeszítéseket és adtam ki egy valag pénzt, hogy váltsak, de eddig nem sikerült és most vagyok emiatt is mélyponton,

- én se vagyok mentálisan 100-as, habár évek alatt sokat fejlődtem (és ezt a külvilág is megerősíti), elakadtam, mélyponton vagyok, tovább kell fejlődnöm, de hogyan? A pszichiáter begyógyszerez? A pszichológust nem tudom megfizetni?!?! Lesz így valaha párkapcsolatom? Férjem?

- Ha lesz is férjem, lagzit szeretnék, de a családomból egy főt hívnék meg szívesen (illetve van, akit eleve nem szívesen és ő se hívott meg az ő esküvőjére! na akkor...? szóval egy fő lesz a részemről).

- Belementem egy olyan dologba, amitől nagyon félek, sok pénz és idő van benne és nem tudok kimászni belőle. Pedig nagyon félek tőle és lehet, nem is vagyok rá képes.

- Azért az egy fő családtagért aggódom, azért nyilván érzelmileg és anyagilag is függünk egymástól - de ő egy nagy kamasz sajnos. Egy nagy, középkorú kamasz, totál felelőtlen. Most mit tegyek?

Most így hirtelen ennyi.

Ezekre nem tudok megoldást (vagy hosszadalmas az eredmény elérése). Ha tudnék (gyorsabb) megoldást, már rajta lennék.

2018. aug. 22. 20:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!