Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Mi történik velem?

Mi történik velem?

Figyelt kérdés

19 éves vagyok..Már több mint fél éve tapasztalom ezeket az aggasztó dolgokat:

Kezdetben felcseréltem a szavak kezdőbetűit az utolsókkal, meg nehezen alkottam normális mondatokat(régen sosem volt rám jellemző, épp ellenkezőleg, 16 éves koromtól 18ig regényeket irtam, rengeteget olvastam. Mostanában is jelentkeznek ezek a dolgok, rettentő fáradékony vagyok, hangulatingadozásaim vannak, egyik percről a másikra, de a legijesztőbb ma történt. Kanyarodtam volna be autóval egy utcába és egyszerűen nem tudom hogyan, nem emlékszem hogy nem láttam vagy mi történt, majdnem összeütköztem egy autóval aki egyenesen jött, szabályoaan. mi történik?

2018. aug. 5. 20:14
 1/3 anonim ***** válasza:
Mi nem tudjuk megmondani, ennyiből meg pláne nem, de érdemes kivizsgáltatnod magad. A tünetek aggasztóak, de egy közepes orvos elhajthat velük, ha van orvos ismerős, kérjetek tőle egy kis segítséget, hogy hova menjetek.
2018. aug. 5. 20:23
 2/3 anonim ***** válasza:
100%

Nem biztos, hogy minden mindennel összefügg.

Nekem semmi bajom nem volt, csak nem láttam ki rendesen egy hü.lye bokortól, annyi eszem meg nem volt, hogy picit előrébb guruljak; nem láttam senkit azon az úton, amelyikre rá akartam fordulni balra nagy ívben, aztán mire kiértem, egy másik autó már benne volt a hátsómban. :(

Elismerte, hogy ő is gyorsabban ment a megengedettnél.

Szóval van ilyen is.

Ha viszont feledékeny és figyelmetlen is vagy mostanában, akkor elképzelhető, hogy egyszerűen nem néztél körül.

A fáradékonyságnak sok oka lehet, a kánikulától kezdve a stresszen át a kialvatlanságig, a túlfeszített élettempótól kezdve a vitaminhiányon át a folyadékhiányig, plusz a különböző betegségek...

A hangulatingadozás hátterében is kisezer ok állhat.

Szóval szerintem pihenj, aludj rendesen, legyél friss levegőn sokat, ne hajtsd túl magad, szüntesd meg a stresszt, igyál minden nap legalább 2 liter vizet vagy teát, étkezz rendszeresen és egészségesen...

Plusz szedj be egy doboz vastablettát C-vitaminnal (a Neo Ferro Folgamma nevűt lehet kapni vény nélkül is a patikában, abban van folsav is, ami segíti a felszívódást; a C-vitamin meg azért kell vele együtt, mert az is - és étkezésektől távol vedd be); plusz szedj napi 500 mg magnéziumot (a vastól legalább 4-5 óra távolságban). Ezeken kívül B-vitamin komplexet és Omega3-at, előbbi támogatja az idegeket, utóbbi pedig jót tesz az agyműködésnek.

Ezek nem csodabogyók, amik már az első nap hatnak - de egy-két hét múlva már érezhető a javulás.

Ha egy hónap múlva nem leszel _lényegesen_ jobban, akkor menj el dokihoz tényleg. Ha viszont érezhetően sokkal jobb lesz a helyzet, akkor folytasd ugyanezt még pár hónapig legalább.

2018. aug. 5. 23:57
 3/3 anonim ***** válasza:
A háziorvosodhoz nem ártana elmenni,a fáradékonyság és a hangulatingadozás pajzsmirigy probléma miatt is kehet,illetve amúgy se árt soha egy labor.A másik a stressz,a szorongás.A szorongásnak is változatos tünetei vannak,olvass utána.Sokszor nem is akkor jön elő,mikor stresszes időszakot élsz meg,hanem utána.
2018. aug. 6. 01:18

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!