Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Mit lehet tenni? (OCD)

Mit lehet tenni? (OCD)

Figyelt kérdés
Voltam már orvosnál, kaptam alprazolámot és szertralint, utóbbit 5 hete szedem, a frontint meg egy hete.(korábban is szedtem, úgyhogy 2,5 éve inkább.) A sok rituálém miatt nem tudok rendesen aludni és élni. Szeretnék beilleszkedni, de ez se megy. Szeretném megtudni, mit tudok tenni azért, hogy jobban legyek, illetőleg a szocializálódással kapcsolatos problémák megoldása érdekében? A segítő szándékú válaszokat előre köszi. Légyszi ne ítélkezzetek, amúgy sincs sehol az önbecsülésem. :( Tanács kellene, hogy lehet még ezen kívül tenni valamit a kényszerbetegség leküzdéséért/csökkentéséért! A család is tehet valamit, vagy csak nekem kell törödnőm ezzel?

2018. aug. 3. 22:08
 1/3 anonim válasza:
82%

Szia.

Ezzel már megküzdöttem anno, nem tudom hogy kinek mi hogyan válik be, azonban majdnem tünetmentesen élem mindennapjaim. Annyi maradt a dologból hogy rosszul érzem magam a plázákban és hasonló helyeken ahol nagyobb tömeg is van, de 15-20 perc enyhe rosszullét után ezen is túlteszem magam.

Én azt a tanácsot kaptam, hogy mivel ez a tudatomban létezik, ott is győzzem le. Meg kell győznöm magam, hogy ez fejben dől el, én nem akarom ezt, és el kell képzelnem hogy milyen lenne nélküle élni és úgy cselekedni ahogy elképzelem a normális önmagam, bármennyire is nehéz. Nagyon nagy marhaságnak hangzik amit írok, de nekem ez bevált. Pár héttel utána már el is felejtettem milyen érzés volt ettől szenvedni. Remélem hogy valami hasonló nálad is beválik, vagy ha szeretnél valakivel beszélni róla a neten, cserélhetünk online elérhetőséget, az is segíthet.

További szép napot, csak pozitívan!

2018. aug. 4. 05:39
 2/3 anonim ***** válasza:
100%

A gyógyszerek helyett (vagy mellett) másféle terápia lehetne hasznos. Ezekhez az Eü. törvény alapján minden betegnek joga van - de a rendelőkben időhiány (meg hozzáértés hiánya) miatt nem szoktak ilyeneket végezni. Még kórházakban sem mindenhol. De vannak olyan intézmények, amelyeknek egy-egy részlege kifejezetten ocd-re specializálódott, mint pl. a Honvéd kórház vagy a Tündérhegy; ill. úgy emlékszem, a Thalassa-házban is fogadnak ocd-seket különféle terápiákkal.

Szóval a neten keresd meg ezeket, kérj időpontot a legszimpatikusabbhoz, hátha tudnak segíteni.

2018. aug. 5. 17:20
 3/3 anonim ***** válasza:
Szia. Dobj rám egy privit, aztán leírom a tapasztalataimat. Nekem a 17-22 közötti éveimet jóformán tönkretette, de amit tudok adni ötletet megosztom szívesen, csak elég késő van, reggelre meg elhet megfelejtkezem róla.
2018. szept. 13. 02:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!