Mit csináljak? Menjek orvoshoz? Nagyon súlyos?
Hasonló helyzetben vagyok. Jobb lesz, csak idő kell hozzá. Hogy mennyi? Azt pontosan nem tudom, de észre fogod venni a változást. Próbálj kicsit megnyílni az embereknek, esetleg keresni egy hozzád hasonló barátot, aki megérti a helyzetedet és így kölcsönösen tudtok egymásnak segíteni.
Általános iskolában nagyon visszahúzódó voltam, emlékszem rá, hogy nem tudtam matekból lefelelni, olyan ideges voltam :D Amit addig tanultam, minden huss eltűnt, én pedig csak álltam ott szótlanul, izzadó tenyérrel, majdnem elsírtam magam. Ha szünetben kellett valamit felmondanom, akkor csakis magamnak, de kíülről tudtam. Kellemetlen dolog, de nagyon.
Itt vagyok két évvel kásőbb és a problémám enyhült. Ha hozzá kell szólnom valakihez még mindig félek, beszélgetés közben nem nézek a másik szemébe. Nem azért, mert bunkó vagyok, hanem mert zavarba hoz. Sohasem teszek fel kérdéseket szinte senkinek, mert félek, hogy ettől kellemetlen helyzetbe hozom magam. Valami bajom van? Segítséget kéne kérni? Ugyan dehogy, leharapják a fejem.
Tegnap este nyíltam meg egy kicsit egyik nagyon jó barátnőmnek, elmondtam neki mit érzek, miért nem kezdeményezek, amikor rá kellene írni. Csak annyit kaptam, hogy ő ezt érti. Tudom legbelül, hogy fogalma sincs az egészről.
Ha tényleg nagyon rossz a helyzet, akkor mindenképpen érdemes felkeresned egy szakembert. Viszont pár jó szó egy baráttól talán még jobban is esne, többet segítene.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!