Mit kellene tennem, hogy ez abbamaradjon?
19 éves vagyok.
Az utóbbi időben azt figyeltem meg,hogy nem minden nap,de gyakran van az,hogy boldog vagyok,de egyszer csak egy nagyon erős letargia,mélypont következik be,amikor teljesen elmegy az életkedvem,és öngyilkos szeretnék lenni.
Történt 5 éve egy tragédia,csak arra tudok gondolni,hogy amiatt van,de már fel kellett volna dolgoznom azt.
Szeretnék megoldást találni a dologra,nem gondolnám,hogy azzal,hogy benyugtatózom magam,megoldanék bármit is.
Szia!
A leírásod alapján bipoláris depresszió is lehet akár: a fenn-lenn állapotok váltakozása jellemzi.
Igen, lehet az említett tragédia kihatása is, sőt.
Hogy érted azt, hogy "már fel kellett volna dolgoznom azt"?
Önmagában az idő múlása nem jelent feldolgozást. Az aktív dolgozást jelent, pl. egy pszichológus segítségével.
Ezt nagyon komoly tragédia és annak kihatásának megtapasztalása után mondom.
Egy nagyon jó, lelkiismeretes szakember (pszichológus) sokat tud segíteni, ha magad is vállalod és együttműködsz vele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!