Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Van valamilyen fóbiátok? Pl....

Van valamilyen fóbiátok? Pl. Olyan, amiről megtudtátok, hogy nem ritka és van tudományos elnevezése is?

Figyelt kérdés
Én régóta viszolygok un. fekete foltoktól, lyukaktól, egyes raszteres felületektől, és nemrég tudtam meg, hogy létezik olyan, hogy tripofóbia, az az lyukfóbia. Ha pl. meglátok a neten véletlenül ilyen képet, egyenesen hányingerem lesz, rosszullétet érzek. Nem tudtam, hogy ez fóbia, csak egyszer egy barátomnak meséltem, hogy mennyire utálok ilyeneket meglátni, és ő hívta fel rá a figyelmem, hogy nézzek utána ennek a lyukfóbiának, mert lehet nekem az van. Rá is kerestem, de félve, és a cikkhez mellékelt fotóktól egyenes rosszul lettem. Egyébként én a fóbiákat nem tartom betegségnek, csak nem találtam erre jobb kategóriát, de érdekelne, hogy másoknak milyen fóbiájuk van, ami esetleg kellemetlen a hétköznapokban.
2018. júl. 18. 14:30
 1/9 anonim ***** válasza:
Igen,pókoktól rettegek.
2018. júl. 18. 14:31
 2/9 A kérdező kommentje:
Igen, a pókfóbia gyakoribb.
2018. júl. 18. 14:56
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Mizofónia. Főleg az evés hangjától kerülök az összeomlás határára, elég sok kellemetlenséget okoz és sok mindenből kimaradok miatta. De emellett nagyon fáj még pl. a sikítás, a sírás, stb.
2018. júl. 18. 17:41
 4/9 anonim ***** válasza:

Darázsfóbia.

Már előre félek az augusztustól, ugyanis akkor rajzanak a mocskok. Kb. pánikrohamot élek át, ha túl közel kerül hozzám egy...

22/N

2018. júl. 18. 18:29
 5/9 A kérdező kommentje:
#3 . akkor is idegesít a rágás, ha te magad is eszel? Engem csak akkor zavar, ha én magam nem eszek, és hallgatnom kell ahogy a másik nyámmog.
2018. júl. 18. 18:33
 6/9 anonim ***** válasza:
Kígyó. De nagyon durván. Kisebb koromban ha kígyóról álmodtam, felriadtam és muszáj volt mindent átnéznem, hogy nincs-e kígyó a szobámba. Még képen sem tudok nézni..
2018. júl. 18. 21:55
 7/9 anonim válasza:
Tachofóbia
2018. júl. 25. 08:48
 8/9 anonim ***** válasza:

Szociális fóbia

Nem egy hagyományos, konkrét tárgyra irányuló fóbia. Én inkább szorongások közé soroltam volna, de hát a tudósok az okosabbak 😃 szóval fóbia ez is

2018. júl. 27. 01:25
 9/9 anonim válasza:
klausztrofóbia, és darázsfóbia (de a darázsfóbia nem olyan vészes nálam)
2018. júl. 31. 11:02

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!