Pszichológusnőt keresek Pesten?
Sziasztok. Egy női pszichológust keresek Pesten, aki kognitív terápiával foglalkozik és hipnoterapeuta is.
Akinek van tapasztalata hasonló emberrel, akivel tényleg úgy érezte beszélgetés közben, hogy odafigyel a mondandójára és látott benne empátiát, az legyen kedves ossza meg velem privátban az illető nevét, elérhetőségét. Hosszú távra keresek szakembert, nem 1-2 alkalmas ülésre.
Köszönöm!
Gondoltam, hogy egyetlen értelmes választ sem kapok majd.
Panelproliktól mit vár az ember.
Kár, hogy a kérdező válaszát nem lehet LEPONTOZNI, ráadásul kétszer is. :P
Eléggé általánosítasz.
Ha az itt válaszolók nagy része nem panelban lakik, olyankor mi van? :D Akkor családi házas prolik? XD
Amúgy jártam ilyen szakemberhez(Pesten és nőhöz, nem segített), magánrendelésbe keresed fel hetente mész, akkor havi szinten 40ezreket fogsz kidobálni és az se biztos, hogy jobban leszel. Végén már attól fogsz még jobban begolyózni mikor összeszámolod, mennyi pénzt tömtél a kedves szakember zsebébe, de semmilyen változást nem érzel.
Ha egy évig járkálsz heti szinten, akkor ha összeszámolód, abból a pénzből akár 3szor is elmehetsz nyaralni, felújíthatod a házat/lakást, lecserélheted a bútorokat, esetleg új hobbiba vághatsz bele, ami segít kiszakadni a jelenlegi állapotodból és nem heti szinten 50percekért dobálsz ki 10 ezreket, olyan dologra ami vagy beválik vagy nem.
Ha a jelenlegi szakembereddel nem vagy megelégedve, nevét leírnád privátban?
Kérdező nézz körül itt! Olvasd el a leírásokat és a véleményeket, ha már annyira pszichológushoz akarsz menni!
*mond
Legtöbb rendelésre TB alapon is betudsz jutni, pl. fogorvoshoz elmész ahhoz akihez körzetileg tartozol. Így szinte ingyen van, meg ha fizetsz is 1-2 alkalommal kell csak meglátogatnod és egyből látod a végeredményt. (Lehet ez számodra újdonság. :D)
Pszichológushoz nem olyan egyszerű, mert még a pszichiáternél kell egy kört futni, legtöbb államinál 5percet vagy bent felállít egy diagnózist és gyógyszerrel szabadon enged.
Ha nem lennének annyira pénzéhesek ezek az emberek, és tényleg hivatásból csinálnák(pl. mint a tanárok is hivatásból tanítanak), akkor többen lennének állami rendelésen, vagy a szegényebb rétegnek is elérhető árakon rendelnének. De ez is üzlet. Pénzedért cserébe meghallgatnak, eljátsszák, hogy ők milyen empatikusak, kb. mint a prostik pénzedért cserébe 1 órán át szeretetet színlelnek, csak amit a pszichológusok művelnek az gusztustalanabb, mert más emberek kiszolgáltatottságából húznak anyagi hasznot. (nem voltam prostinál, nehogy ebbe köss bele legközelebb!) Ha minden egyes embernek sikerülne egy megbízható barátot találnia, akik ingyen is meghallgatnák őket, és tudnának útmutatást adni, akkor ezek a pénzhajhász emberek munkanélküli maradnának, és kénytelenek lennének más tevékenység után nézni. De sajnos a mai világba nem lehet megbízni senkiben, mert nem tudhatod mikor ki fog hátba döfni vagy beléd rúgni.
Amúgy nem mennék nyaralni az is kidobott pénz, ez csak egy példa volt, jelenleg egy anyagi biztonságot szeretnék felépíteni, kiakarok szakadni ebből a mókuskerékből még 35 éves korom előtt(van rá 12 évem) és távol szeretnék kerülni ettől a világtól, amit a pénz irányít, meg tele van mindenféle rosszindulatú, hátsószándékú és kiszámíthatatlan emberrel.
Először kell egy kis telek, vagy kert, aminek valahány százaléka beépíthető, itt egy könnyűszerkezetes házat felakarok húzni, utána napelemre beruházok ezzel valamennyire a közműhálózattól fügétlenné tudok válni, mert lesz villany, így lesz fűtés meleg víz és tudok főzni is. Vízért meg a csatornadíjért kell majd csak fizetni. Zöldséget, gyümölcsöt kitermelem, többit megveszem a boltba. Napelemmel jóformán ingyen lesz a villany, így akkor ha még aktuális lesz belevágok a kriptovaluta bányászatba, munka nélkül lesz bevételem és nem kell többé senkihez meg semmihez alkalmazkodnom.
Ez az én véleményem meg most így gondolom, lehet majd változni fog a későbbiek folyamán.
Hát, szerintem a mentősök tűzoltók többet dolgoznak, és nagyobb felelősség van rajtuk. Meg a társadalomra nézve hasznosabb munkát látnak el. Sokszor saját életüket kockáztatva mentenek embereket, mégse fizetik meg őket. Ezzel szemben ezek az emberek(tisztelet a kivételnek), üldögélnek bent, meghallgatják mások nyűgét baját, sokszor már arra se emlékeznek előző rendelésen miket mondtak/kérdeztek Pl. "Ebből segítség nélkül nem lehet kijönni nekem se menne." máskor "Ebből segítség nélkül is ki lehet jönni, csak nagyon nehezen", "Gyógyszereket feleslegesnek tartom, mert csak a tünetekre jó az állapotot nem oldja meg." "Menj el még egy pszichiáterhez, aki felállít egy diagnózist, meg ír gyógyszereket, így talán majd könnyebb lesz együtt dolgozni!".
Tisztában vagyok azzal, hogy 10+ év tanulás után mehetnek klinikumba. Tényleg van ára, vagy csak felnyomják az árakat, mert így is van rájuk kereslet. Ezzel kizárva bizonyos társadalmi rétegeket, mert a 200alatt keresőknek nincsenek problémáik. Ja meg sikerült véletlenül egy pszichológus magánbeszélgetését kihallgatnom, otthagyta klinikát betegeivel együtt, mert a magán többet hozz. Akkor ez mi, ha nem anyagiasság? Amit ezek berántanak 50perc alatt pénzeket(tudom adókat és járulékokat is fizetnek utána), azért mások 1napokat dolgoznak és van hogy felelősségteljesebb munkát végeznek. Lehet van köztük jó, de zsákbamacska az egész, és egy forintot se akarok már ilyenre költeni.
Ha a pénzedet haszontalan dolgokra költöd, mint nálam ez az volt, akkor jóformán ingyen dolgoztál az adott napokon. Meg nem mindegy milyen áron szedted össze az adott összeget, aminek egy részét beleraktad ebbe az egészbe. PL. Voltál már olyan helyzetbe, hogy gázzal telítődött térbe vagy, és elég egy szikra, hogy berobbanjon? Állványon álltok, szerelitek a átvilágítást, az állvány eléggé rozoga, előttetek meg egy nagy üveg tábla, elég egy hirtelen mozdulat, ahhoz, hogy felboruljatok és bele az üvegbe. Darázsfészek felett ki kell cserélni egy ventilátort, úgy hogy létrán vagy 2-3 méter magasba, sikerül egy leeső csavarral felhergelni őket, így pár darab feljön és jól megcsipked.
Vagy mész fel az épülő épület tűzlétráján, és egy baromi nagy térkövet viszel fel, mert kell a feldaruzott fázisjavító kondenzátor alá, létra vége fele kb. 10-15méteren begörcsöl a kezed amivel kapaszkodsz másikba a kő van alattad emberek mászkálnak így nem engedheted el, föntről nem tudtak lenyúlni a kőért mert nem vagy olyan magasan, lenről meg nem tudnak feljönni érte. Na ilyenkor mi van? Tudnám még fokozni.
Aztán mikor körvonalazódik nálad, hogy az ilyen áron összeszedett pénz egy részét kisöpörted a kedves pszichológusra, ami nem használt(lehet valamennyire én is ludas voltam az egészben) akkor kezdesz el még jobban becsavarodni mentálisan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!