Állásinterjún beszéljek az öngyilkossági kísérletből származó hegeimről?
5 évvel ezelőtt volt egy öngyilkossági kísérletem. Mindkét alkarom tele van hegekkel, összesen kb 60 db, ezeknek kb a fele varrva is van, és habár látszik hogy régi hegek, de feltűnőek, és egyértelmű hogy miből származnak.
Az állás egy kis üzletben eladói munka lenne, tehát emberekkel kell foglalkoznom. Emiatt esetleg a hegek gondot jelenthetnek. Természetesen ha a munkáltató kéri, el tudom őket takarni, pl hosszú ujjú ruhával.
A kérdés az lenne, hogy az állásinterjún hogyan közelítsem meg ezt a kérdést? Nyíltan beszéljek róla, és kérdezzem meg, hogy zavarja-e? Menjek rövidujjúban, hogy lássa, viselkedjek természetesen, ne hozzam fel külön? Vagy rejtsem el? Szerintem talán az utóbbi lenne a legrosszabb, mert előbb-utóbb úgy is kiderül és gond lehet belőle hogy nem voltam őszinte.
Nektek mi a véleményetek? Mit tennétek a helyemben? Van esetleg tapasztalatotok hasonló helyzettel, akár munkavállalóként, akár munkáltatóként?
Előre köszönöm a válaszokat :)
Ezt értem, és én is így gondolom, innen származik az egész probléma. Mert ugye úgy is egyértelmű lesz nekik, hogy mi a helyzet, hiába nem mondom. Azzal, hogy beszélek róla, épp azt szeretném elkerülni, hogy instabilnak vagy alkalmatlannak tartsanak, mivel úgy gondolom, hogy hosszú távon eltitkolni úgysem lehet.
Köszönöm a tanácsokat mindenkinek
Nekem is vannak hegeim.Sokat gondolkodtam rajta,hogy mi legyen a munkahelyemen.Vendéglátásban dolgoztam,aztán váltottam gyerek vonalra.Családi napköziben dolgoztam,most gyerekápolónak tanulok.
Végül úgy döntöttem nem takargatom sehol.Aki kíváncsi kérdezze meg mit miér csináltam.Amúgy néha megkérdezik,pl osztálytársaim,vagy ahol gyakorlaton vagyok.De van aki tiszteletben tartja,hogy vannak olyan dolgok,amik nyilván kellemetlenek mindenki számára és magánügy.
Nekem úgy tűnik neked itt mindegy milyen válaszokat/tanácsokat kapsz, úgyis ezzel fogod kezdeni. Hogy miért nem akarod megérteni, hogy biztos nem fognak felvenni az megint csak a te bajod. De megpróbálom másként elmagyarázni. Adott egy álláslehetőség, amit gondolom rajtad kívül más is megpályáz. Te melyiket vennéd fel?
1. A jól szituált, értelmesnek és pozitívnak tűnő jelöltet aki az eddigi iskoláiról, munkahelyéről beszél és arról hogy képzeli el a karrierjét a jövőben.
2. Azt aki elkezdi elmesélni hogyan és miért akart öngyilkos lenni, és ehhez még be is mutatja az eredményt a karjain.
ha felvesznek hosszú ujjúban, csak nem rúgnak ki azért, mert van pár heg a karodon
egyébként mondhatod azt is, hogy késsel támadtak meg, védekezés közben szerezted a sebeket, és nem szeretnél róla beszélni. vagy egyszerűen csak annyit, hogy nem szeretnél róla beszélni. az igazság az, hogy semmi közük hozzá
nekem kifehérült vagdosásnyomaim vannak, ha valaki kérdezi azt mondom pigmenthiány
de ha már felvettek a legbadassabb beismerni az igazat és hozzájárulni a mentális betegségek elleni stigma eltüntetéséhez. az, hogy túléltél egy öngyilkossági kísérletet, nem szégyen, hanem a történeted része
egyébként én elég sok olyan eladót láttam már, akik nyilvánvalóan valami problémával küzdöttek, pl. vagdosás, anorexia, trichatillománia (vagy egyszerűen csak rondák/bunkók/elhízottak voltak)
Meg volt az interjú, felvettek :) A végén mikor kérdezték hogy van e még kérdésem, akkor mondtam hogy évekkel ezelőtt volt egy nehéz időszak az életemben, aminek a nyoma látszik a karomon, ez esetleg gondot jelent-e, mert ha igen, el tudom takarni. Erre azt mondta az úr, hogy neki nem gond, és biztos benne hogy a kolégákat sem fogja zavarni, és úgy gondolja hogy a vásárlókat sem. Úgy öltözzek ahogy nekem kényelmes, miattuk nem kell rejtegetni.És megköszönte hogy őszinte voltam vele, és elmondtam.
14-es
Ne haragudj, de úgy érzem te nem érted hogy mire gondolok. Nyilván nem úgy értettem, hogy odamegyek tök felkészületlenül, részletesen elmesélem hogy hogyan és miért (?) akartam öngyilkos lenni aztán ez alapján tessék felvenni. Hanem úgy (ahogy végül történt is), hogy az interjú vége felé, bármilyen részletezés nélkül megemlítem, hogy hegek vannak a karomon, és ha szükséges, el tudom takarni.
Mindenkinek köszönöm a tanácsokat :)
Eloszor is: gratulalok az uj munkahelyedhez!
Masodszor: vannak olyan helyek, ahol nem annyira negativ egy ilyen eset, es van, ahol az. A bolti elado lehet kemeny, de nem az a tipikus stresszes munkakor. Viszont egyik baratomnal (tozsdei trader) elegge direkt modon rakerdeztek, hogy hogy viselte lelkileg, amikor bukott, volt-e mar ongyilkos gondolata, meg hasonlok. Nyilvan nem akarjak, hogy kiugorjon az ablakon.
Hosszabb tavon - a gyakori negativ megiteles ellenere - elgondolkodnek egy tetovalason, ami "eltakarja" akkor is, amikor rovidujjuban vagy. Bar ezt kep nelkul nehez eldonteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!