Anorexiás betegeknek milyen gyógyszereket adnak?
Figyelt kérdés
...ha úgy döntenek, hogy gyógyszeres kezelés is szükséges.#anorexia #gyógyszer #pszichiáter #antidepresszáns #étkezési zavar #táplálkozási zavar #testképzavar #szorongásoldó #anorexia nervosa #gyógyszeres kezelés
2018. jún. 27. 10:25
1/5 anonim válasza:
Semmilyet.
Leginkább etetik őket szondán át, de ennyi.
Ha depressziósak, akkro kapnak esetleg ellene ható készítményt, de mivel sokszor nem esznek, óvatosan kell az erős gyógyszerekkel, mert simán gyomorvérzést, fekélyt okozhat.
2/5 anonim válasza:
Nutridrinket mindenkinek felírják,persze 90% nem issza.. Csontritkulás veszélye miatt felírnak kálcium tablettákat, illetve depresszióra való gyógyszert (pl. szerotonin), mert a folyamatos energiahiány miatt mentálisan nagyon rossz álapotban vannak a betegek. Gyógyuláskor is fontos ez a gyógyszer, segít leküzdeni a súlynövekedéssel járó szorongást. Ezek a leggyakorobbiak, de ez mindig egyéni.
3/5 anonim válasza:
Ha megállapitott az anorexia ténye!
A pszihiáter dönt.
Roboráló étrend,nutridrink,hizókúra.
Sajnos én egy hónapot lehúztam,kóros soványsággal,nem anorexiával a megfigyelőbe :/.
Stesszes élet,nem evés,hetek alatt 65 kilóról 50alá fogytam,házi orvos "anorexiával" vitetett be,napokig tartott hogy lássák az élelt nem direkt hányom ki.Akkor kaptam nutridrink kiegészitőt.
4/5 anonim válasza:
általában antidepresszánsokat kapnak, esetleg szorongáscsökkentőt. külön hízlalógyógyszer nincs.
5/5 anonim válasza:
Én Kabiven-t (infúziós tápszer), fresubin-t (ivótápszer, olyan mint a nutridrink csak ez vényes), spitomin-t (szorongásgátló) és sertralin-t (szorongásgátló) kaptam/kapok. Szóval ja, van az anorexiásoknak is gyógyszer:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!