Egy jó, profi pszichológusnak jobb esetben mi a normális végzettsége?
Sziasztok
Tudom, google a barátom. De a gyakori-kérdések is.
Sok sarlatán praktizál, megfelelő végzettség nélkül. Egy jó, profi pszichológusnak jobb esetben mi a normális végzettsége? Azt tudjuk, hogy nem orvos, de gondolok arra, hogy hány évet kell tanulnia, és hol, és hány éves szakmai tapasztalattal kell rendelkeznie egy megbízható, hiteles, profi pszichológusnak?
Másik kérdés: a depresszióval teljesen más megközelítésben "dolgozik" a pszichiáter, mint a pszichológus?
Köszönöm!
"Alapképzés 3év - ez viselkedéselemző végzettséget ad.
Mesterképzés 2 év - ekkor vagy papíron pszichológus, felügyelet mellett dolgozhatsz.
Szakképzés - 2-4 év, módszerspecifikus képzések 1-3 év, több száz óra saját élmény terápia saját pénzen (ez utóbbi mind fizetős)."
Akinek nincs pszichológus végzettsége, az nem nevezheti magát annak!!!
A pszichiáter pedig orvos.
Szerintem te kevered a pszichológust a mostanában egyre jobban felkapott ún. coach-okkal!
Én járok pszichológushoz, önismereti, életvezetés fejlesztése céljából. Ő mondta, hogy az ún. coach-ok sokszor akár kárt is okozhatnak... ugyanúgy mint az ún. "önfejlesztési" könyvek, amelyek írói sem pszichológusok.
Végzettséggel és szakvizsgával is sok a "sarlatán".
Nem csak a tanulás kell a jó pszichológusnak, hanem az is, hogy alkalmas legyen rá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!