Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Hogyan találjak jó pszichiáter...

Hogyan találjak jó pszichiátert, hol kezdjek keresgélni?

Figyelt kérdés

Rengeteg feldolgozatlan problémám van, aminek már testi tünetei is vannak (emésztés) és a helyzet csak romlik. Tudom, hogy segítség kéne, de nem tudom merre kezdjek keresgélni. Az nyilván nem opció, hogy beütöm google-ba, hogy " Jó pszichiáter Budapesten". Lehet, hogy ez se, hogy ideírom, de hátha valaki ugyanígy indult el és tud valamit javasolni.

21/L

2018. máj. 22. 17:45
 1/10 anonim ***** válasza:
Ne pszichiátert keress hanem pszichológust! Sztk-ba is elmehetsz, TB támogatott és lehet ő lesz aki tud segíteni. Én voltam magánnál, 10.000 ft/ alkalom volt. Nem segített, utáltam oda járni. Aztán megpróbáltam az sztk-ba. Több mint fél éve oda járok, és iszonyat sokat segített.
2018. máj. 22. 18:02
 2/10 A kérdező kommentje:
Hát én nekem mondták egy kezelésen, hogy ne pszichológushoz hanem pszichiáterhez forduljak és őszintén nem szívesen mennék egy ELTÉ-t végzett valakihez. Pszichiáter mégiscsak orvos. :)
2018. máj. 22. 18:08
 3/10 anonim ***** válasza:
Sajnos tévesen informáltak. Lelki bajokra nem orvos kell. Nem betegség az a helyzet. A pszichiátriai betegségmodell a tüneteket tekinti betegségnek, és ezért a tüneteket akarja megszüntetni. Hiba. Saját magadtól is véget tudnál vetni a problémáidnak, ha ismernéd ,hogyan működik ez az egész. A pszichológus ebben, segít, ha nem megy egyedül. Segít ,hogy te saját magad rágyere a lelki bajod gyökerére, és segít azt onnan kitépni. A pszichiáter, soha nem fog veled érdemben elbeszélgetni, csak teletömi a fejedet antidepresszánsal.
2018. máj. 22. 18:21
 4/10 A kérdező kommentje:
Hááát igazából nem csak annyi az egész, hogy szomorú vagyok és meg kell vigasztalni. Már sokszor nem tudom, hogy a testi tüneteim miatt csapongok vagy fordítva vagy ez egy ördögi kör.
2018. máj. 22. 18:39
 5/10 anonim ***** válasza:
Itt nem vigasztalásról van szó, félreérted. A pszichológus nagyon hasonlít egy tanárra. Átadja neked azt a tudást amivel te legyőzheted a lelki problémáidat. A vizsgáidat se a tanár írja meg helyetted, te írod meg. Tanár nélkül is meglehet írni a vizsgát sikeresre, csak sokkal sokkal nehezebb. Ha agyserkentőt veszel be attól még nem fog sikerülni max elhiszed ,hogy jó lesz :). A szorongás, pánik és a depresszió maga az ördögi kör. Minél jobban el akarjuk kerülni a tüneteket annál inkább előidézzük azokat.
2018. máj. 22. 18:57
 6/10 A kérdező kommentje:
Hát akkor lehet, hogy így van. Csak nekem egyszer azt mondta egy orosz matektanár, hogy "Amerikában az embernek pszichológusai vannak, Oroszországban barátai! " És ez úgy megragadt bennem, hogy tényleg miért mennék valakihez, aki amúgy nem is orvos, sima bölcsész hallgató, max 2-vet több könyvet olvasott. Persze lehet hatásos lenne. Csak nem tudom. Úgy érzem jobban adnék egy orvos véleményére, bár azokról is kiderült már sok minden. :/
2018. máj. 22. 19:26
 7/10 A kérdező kommentje:

Meg középiskolában volt egy barátnőm, aki járt pszichológushoz. Ez a pszichológus egy másik osztálytársam anyukája volt. És akkor megfordult bennem, hogy miért nem a saját anyukájával beszéli meg a gondokat, ha már úgyis ott van a probléma.

Na mindegy. Végül is én még egyiknél se jártam, szóval nem tudok ítélkezni.

2018. máj. 22. 19:29
 8/10 anonim ***** válasza:
Régebben én sem hittem benne. Abban nem hittem ,hogy rám hatással lenne valaha is. De mint szakembereket tiszteltem, mert nagyon nagy tudásúak. Az látszat ,hogy csak trécselnek egyet velünk és ennyiben ki is merül a munkájuk. Aztán végül én is beleestem ebbe az ördögi körbe 23 éves koromba és végül rávettem magam ,hogy na mégis megpróbálom. Szerintem neked is megér egy próbát.
2018. máj. 22. 20:37
 9/10 anonim ***** válasza:
Amúgy ha gondolod dumálhatuk erről üzenetbe is.
2018. máj. 22. 20:39
 10/10 anonim ***** válasza:
En 10 evig halogattam, merthogy a pszichologus is csak annyit csinal, hogy meghallgat es ezt egy barat v baratno is meg tudja tenni. Tevedtem es jo keson jottem ra. Tb alapon is vannak jo szakemberek, de nem kell megijedni, ha az elso nem valik be. Keresgelni kell es erezni fogod rogton, hogy ki az a pszichologus v terapeuta akivel ugymond passzoltok.
2018. máj. 23. 07:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!