Milyen neurológiai probléma okozhatja ezt?
Mivel nem találtam egy külön pszichológiai témakört, ezért ide írom.
Olyantól kérdezem, aki először is tudja mi az az alvási paralízis.
Mi okozhatja azt, hogy miután véget ér az alvási paralízis, a "lény", akit láttál nem tűnik el, hanem mondjuk így ott marad kísérteni továbbra is. Hallottam egy olyan emberről, aki mindig látja a "démonjait", nem csak az álmaiban, de a valóságban is, tehát az agy valamiért nem tűnteti el az általa odaképzelt rémálomszerű lényeket.
Van ilyen betegség, vagy ti hogyan diagnosztizálnátok ezt? Ha lehet, a megfogalmazás legyen minél szakszerűbb.
Nem hiszem ;)
Nem tudod, mire kell.
A delírium kialakulhat:
Belgyógyászati és idegrendszeri betegségben szenvedőknél (agyi megbetegedések, az egész szervezetet érintő fertőzések)
Szívműtét után
Nagy felületet érintő égés
Kábítószer, gyógyszer használata vagy megvonása
Meglévő dementia (szellemi hanyatlás)
Öregkori delírium, melynek oka a szív-és légző-rendszer elégtelensége
Leggyakoribb formája a delírium tremens, mely az idült alkoholizmus talaján alakul ki.
U.h. ha rejtélyes betegséget keresel, akkor pont az lehet érdekes, amit általában alkoholelvonás okoz, de adott esetben mégsem. (Dr. House rajongóként mondom, ott is sokszor kizárnak vmi betegséget, aztán kiderül, hogy atípusos eset.)
Utolsó:
Örülök, hogy a ctrl+c ctrl+v megy :)
Egyébként akkor már rákereshetnél másra is, tőlem jöhet akár ctrl+v-vel is, csak én lusta vagyok keresgélni.
Skizofrénia, tudathasadás. Ezeknek érdekelnének a speciálisabb fajtái. Azaz kicsit nézzünk a felszín alá. Minél ritkább, annál jobb, de azért valamennyire legyen kapcsolatban a kérdésben leírt dolgokhoz. Neurológiai cucc jobb lenne arra a célra, amihez nekem kell, de pszichológiai is jöhet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!