Hogyan fogadhatja majd vajon a pszichiáter, hogy önkényesen megemeltem az antidepresszáns adagom?
Ok, tudom, ahány orvos, annyi féle, meg nekem kellene ismerni az orvosom, de úgy általában hogy fogadják?
Még így is a betegtájékoztató által írt maximális adag felét szedem.
Mondd meg neki nyugodtan, hogy elvégeztél egy több éves egyetemet, ahol ezt tanultad. Az ott tanultak fényében pedig, te, jobban tudod, hogy miből mennyi kell neked.
Ja, és adja vissza az orvosi diplomáját :)
Komolyan, ember.. mégis mire gondoltál?
Elolvastál pár zugbejegyzést a neten, és máris azt hiszed, hogy okosabb vagy mint egy orvos? (a saját területén persze)
Elővesz a fiókból egy üres orvosi diplomát, kitölti a nevedre és kézfogással kísérve gratulálni fog Neked.
Amúgy én mindig úgy csináltam, hogy elmondtam neki, hogy mennyire szarul vagyok, megvártam, míg ő maga mondta ki, hogy tényleg meg kell emelni XY adagra, aztán meg nem mondtam el neki, hogy én már 3 hete úgy szedem XDDD
Ezt a helyedben így nem mesélném el neki. Néha én is csinálok ilyet, de a pszichiáteremnek annyit mondok csak, hogy például nem vagyok túl jól, és szerintem emelni kellene az adagomon - persze aztán mindig rábólint.
Viszont nem igazán díjázzák a pszichiáterek a túlzottan önkezelő pácienseket, és ha belegondolsz, ez tök logikus és érthető.
Én pl. hiába fújom kívülről kb. az összes antidepresszáns nevét, és vagyok tájékozott az adagolásukkal, meg általánosságban a többi pszichiátriai szerrel, azok dózisaival, etc., mégis belátom, hogy nekem nincs orvosi diplomám, és az önkényes beavatkozásomat a tulajdon gyógyszerszedésembe a lehető legminimálisabbra redukálom emiatt, amit az orvosommal nem osztok meg. Csak a felesleges gondot csinálnám neki ezzel, mert nem egy jó szokás, és szépen is néznénk ki, ha boldog-boldogtalan önműködően állítgatná a gyógyszereit. Illetve, ilyenre volt már példa számtalanszor, és nem sűrűn vezetett pozitív végeredményhez, mivel az emberek gyakran felelőtlenek, és nulla tudással csinálnak ilyesmit. Szóval általánosságban ez egy khecisok veszéllyel járó dolog, ennek köszönhető, hogy nem szeretik. Az teljesen lényegtelen, hogy te figyelsz arra, mennyi a maximális adag. Az is lényegtelen, hogy én is figyelek erre. Ez nem jelent semmit. Szóval én nem vallanám be ezt, pont az imént leírtak okán. Persze, te tudod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!