Gyermekkori molesztálásnak milyen jelei vannak?
Kamaszkori szorongás, szociális fóbia, zárkózottság, félénkség, megfelelési kényszer, enyhébb kényszerbetegségek, egész fiatal kortól (5-6 év) kezdve intenzív érdeklődés a szexualitás (főleg az erőszak) iránt, furcsa emlékek gyerekkorból szülőkről lehetnek jelek?
A legnagyobb probléma a párkapcsolatokkal van, idáig két komolyabb kapcsolatom volt és mindkettő ugyanúgy végződött. A vonzalom jelen volt a szerelem mellett, de amikor eljutottunk arra a szintre hogy lefeküdjünk elkezdtem szorongani, szinte undorodtam a szextől, ami később eltávolodáshoz vezetett. Erre kerestem megoldást amikor a gyermekkori molesztálás témakörbe botlottam. Arra lennék kíváncsi hogy ki lehet deríteni hogy történt-e ilyen gyermekkorban. Mennyire hatásos a hipnózisos módszer?
Azt hallottam hogy egyes negatív emlékeket képes teljesen elzárni az agy. Vagy nagyon pontosan emlékeznek rá, vagy pedig teljesen elfelejtik az emberek a nagyobb traumákat.
De lehet hogy nem ez áll a dolgok hátterében, csak megfordult a fejemben hogy van rá esély. Talán az lenne a legjobb ha pszichológushoz mennék el, és akkor közelebb kerülnék a fent leírt probléma megoldásához, bármi is legyen az.
Igen, pszichológus. Nekem segített, a férfiakkal voltak hasonló nehézségeim.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!