Végleg letettem az antidepresszánst. Meddig tart az elvonási tünet?
Antidepresszánst szedek 2013 óta. Régen sokkal durvább volt a helyzetem mert nemcsak antidepit szedtem, hanem nyugtatókat is mellé elég komoly szinten. Rivotrilt leginkább.
A rivotrilt 1 éve SIKERÜLT véglegesen letenni fokozatosan. Fél évig remegett a kezem napi szinten, aztán egyszercsak végleg elmúlt az is. Kitisztultam tőle teljesen.
Ami most jön az hab a tortán.
Yarocent szedtem antidepiből. Évekig scippa20mg/nap. Azt orvosi kezeles mellett lecsökkentettük scippa15mg/ nap majd scippa10mg/nap. Ekkor gyógyszert váltottunk mert teljesen kipusztította a szexuális vágyak iránti érdeklődésemet. 1 hónapig szedtem Brintellix 5mg-ot. Attol mindennap hányingerem volt így váltottunk sertalin 50mg/nap. Attol szintén szexuális problémáim voltak így váltottunk yarocenre. És itt bukik ki a történet.
Yarocen 15mgot keményen 1 napig szedtem be. És most lett elegem. Este vettem be az első szemet es reggel úgy jöttsm be dolgozni mint akit egy kerti lapáttal fejbe vágtak. ÁLLJ! elegem van.
1 honap mulva kell visszamennem orvoshoz.
2 napja nem szedem az antidepit.
Reméltem hogy könnyű sztori lesz de tévedtem.
Ma beértsm munkahelyre dolgozni de már reggdl furcsán éreztem magamat. Amit észlelek egyelőre az erős szívdobogás(nem mellkasszúrás) hanem olxan mint aki lesprintelt 2kmt-t. Plusz kézremegés!. A rivotrilnál "csak" kezremeges volt enyhe szinten.
Szerintetek lesz e ennél roszabb és vagy micsináljak? Ha így marad talán tudom kezelni. Csak roszabb ne legyen. És meddig tart?
Előre is koszonom a válaszokat.
2 dolog lehet.
1. Visszaternek illetve felerősödik az alap betegségem
2. Elvonasi tünetek ( ez a jobbik eset!!)
Kedves Kérdező!
Én még egyetlen sikersztorit sem hallottam, aki 1 nap szedés után letette volna a gyógyszerét, és csodaszerűen meggyógyult. Ellenkezőleg. Napokon belül olyan rosszul lett, mint előtte sosem. Az meg csak a hab a tortán, hogy a nemi vágy csökkenése miatt ennyi gyógyszert cserélgessen az orvos. Az antidepresszáns valamennyiétől lecsökken a nemi vágy. Csak azt tudom neked mondani, amit nekem mondott az orvosos: szedd a gyógyszered és ne siránkozz.
Én már elkezdtem csökkenteni-ahogy írtam is-
Scippa 20mg--》scippa15mg--》scippa10mg--》 aztan jott a masik 2 féle gyógyszerből a leggyengébb mennyiség/nap.
A yarocen húzott fsl idegileg.
Azon is gondolkoztam hogy lehet ugy kellett volna hogy yarocen 15mg--》 yarocen 7mg majd 0. Nem dobtam ki a gyógyszeremet. Ha gáz van, van mihez nyúlnom.
Egyelőre kezremegessel es olykor olykor eros szivdobogassal birom tartani magamat. Csak roszabb ne legyen.
"A yarocen húzott fsl idegileg.
Azon is gondolkoztam hogy lehet ugy kellett volna hogy yarocen 15mg--》 yarocen 7mg majd 0."
Igen, így csökkentsd!! Ne hirtelen hagyd abba, még ha más a neve is mint amit évekig szedtél!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!