Mi a különbség a neuraszténia és a neurózis között?
neuraszténia fogalmát itt elolvashatod " idegesség, az idegrendszer működésében beállott kimerülés":
neurózis fogalmát itt elolvashatod:
"A neurózis szorongással járó funkcionális mentális zavar."
googlén ezer millió oldalt, cikket találsz erről, olvasgasál és rájössza válaszodra. Engem annyira nem érdekel a téma így nem tudok pontos választ adni.
Köszönöm a választ, bár ettől nem lettem okosabb. Mindkettőre kb. ugyanaz igaz, csak más szavakkal írják le. Mindkettő valami kimerült állapot, egyik félelmekkel, másik szorongással jár, ez szinte ugyanaz. A neurózisnál ráadásul azt is írják, hogy másik neve a neuraszténia (a szöveg elején), aztán mégis külön dologként tünteti fel a neuraszténiát. Azt se értem, mindkettő elmúlhat, gyógyszeresen gyógyítható. Merthogy szerinted mentális zavar az egyik, a mentális zavarok meg azért nem múlnak el egykönnyen. De ennyivel mindkettő lehet mentális zavar. Tudtommal a neurózis másik neve az idegkimerülés, ugyanakkor itt nem is írnak kimerülésről, a neuraszténiánál meg igen. Nekem a dokim szerint egyszer neurózisom volt, de csak nagyon nyomokban emlékeztetnek a tüneteim arra, amit ott írnak róla.
Olyantól várnék választ, aki konkrétan a kérdésemre tudna válaszolni. Ahogy elolvasom az egyikről és a másikról is, mit írnak, nekem kb. ugyanannak tűnik a kettő.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!