Sajnos tapsztalom magamon a tuneteket, meg vagyok gyozodve arrol hogy munchhausenem van. Ez most nem bekepzeld tunet, tenyleg igy van. Viszont ha ezzel elmegyek pszichologushoz/pszichiaterhez nem fogja azt hinni hogy ez is csak kitalált tünet amivel magamat diagnosztizáltam?! Nagyon sok erő kellett hogy magamnak is beismerjem a problemat, de szeretnek segitseget kerni mert nem tudok kijutni ebbol az ordogi korbol. Ha esetleg megallapitjak milyen kezelesekre szamithatok? 15/L
2018. febr. 19. 20:06
1/7 anonim válasza:
nyugodtan fordulj orvoshoz, nem fog elitelni, hogy " magadat diagnosztizaltad". szerinted masok h mennek orvoshoz, hogy meg vannak gyozodve, hogy minden oke veluk, csak beneznek egy oracskara, es ott tor felszinre minden? hat nem. keress fel egy dokit, mondd el, mire gyanakszol, milyen tuneteid vannak, es majd az alapjan eldonti, hogy milyen kezelesre van szukseged.
2018. febr. 19. 20:18
2/7 anonim válasza:
Egy jó pszichiátert nem lehet becsapni - ő is látni fogja, ha az vagy. Nem fogja azt hinni, hogy csak kitalált tünet.
Egyébként az tévhit, hogy az orvosok nem szeretik, ha felkészülten mész. Én azt tapasztaltam, hogy pont szeretik, mert úgy legalább előre tisztában vagy vele, hogy mire lehet számítani akár kezelések terén is.
22/N
2018. febr. 19. 20:22
3/7 anonim válasza:
" A kezelésük nem egyszerű, hiszen ezek az emberek éppen a beteg „státuszhoz” ragaszkodnak, nem keresik a gyógyulást." Vagyis nem vagy Münchausen szindrómás, mert te keresed. Miből gondolod, hogy az vagy?
2018. febr. 19. 20:31
4/7 A kérdező kommentje:
Utobbi idoben allandoan azon jar az eszem hogy kerulhetnek be a korhazba. Szeretek orvoshoz jarni, betegseget szinlelni, tobbszor kerultem be a surgossegire olyan panasszal hogy vakbelem van, nem tudok aludni, elajultam stb amik mind megjatszottak voltak. Gyakran ucsorgok a korhazba a hangulata miatt is. Itthon megkapom a figyelmet, szeretnek es torodnek velem, ezert nagyon bant hogy megis orvosi figyelemre vagyok. Szeretem a vizsgalatokkal jaro fajdalmat. Lassan 1 eve tart, nekem is csak most sikerult beismernem hogy beteg lehetek...
2018. febr. 19. 20:43
5/7 anonim válasza:
Hát, ez tényleg az. Fura gusztusod van. Más gyűlöli, hogy 8 órát kell a sürgősségin állnia, mert már szék sincsen.
De szerintem ha már felismerted a betegséget, akkor egyszerűen csak önuralommal ki kéne bírni, hogy juszt se mész orvoshoz, hanem valami mással foglalod el magad, amikor rádjön a hoppárézimi. Valószínűleg jóga vagy autogén tréning használna neked. Valami feszültséged márpedig kell, hogy legyen, csak hiányállapotban lép fel ilyen betegség, ez nem szervi. Gondolj bele: egészen biztos, hogy minden rendben van otthon? Nincs valami rejtett baj, amit saját magad elől is szeretnél eltagadni?
2018. febr. 19. 21:08
6/7 anonim válasza:
Nem félsz, hogy félrekezelnek, vagy csak úgy megműtenek? Komoly veszélynek vagy így kitéve. Halálos fertőzéseket is lehet kapni a kórházakban. Menj vele orvoshoz, és kérj segítséget, ha magad nem tudod legyőzni.
2018. febr. 19. 22:29
7/7 A kérdező kommentje:
Dehogynem, egyre jobban felek magamtol hogy mire vagyok kepes. Oszinten nem tudom hogy fajult idaig a dolog....
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!