Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Sokszor hányok reggelente...

Sokszor hányok reggelente mert leesik a vérnyomásom, ennek van lelki oka?

Figyelt kérdés

Igazából kikezeltek már sok lelki betegségből pl pánik. És most úgy érzem néha a depresszióm ural engem,egyik percről a másikra rámjön az,hogy semmit nem ér az életem és nagyon erős halálvágyam van.

Mostanában reggel ha keveset alszok vagy rosszul kelek(lelkileg)leesik a vérnyomásom és elkezdek hányni. Ma reggel is felkeltem eszembejutott hogy kilátástalan az életem és egyik percről a másikra levert a víz és hánytam. Elvileg a vérnyomásommal nincs baj így érdemes volna újra pszichológust felkeresnem vagy lehet valami más okozója is? Régen ilyenem nem volt. Anyukám most az epémet okolja mert keserűnek érzem. 18 éves vagyok.

2018. febr. 19. 06:24
 1/3 anonim válasza:
100%

Annak hogy reggelente hánysz, kismilliónyi oka lehet, szerintem menj el a biztonság kedvéért valami orvoshoz, de persze nem tudom van e barátod és nem vagyok tapasztalt ezen a téren de pl.: a terhességnek is lehet a tünete a reggeli hányás, de szerintem stresszes vagy. Nekem is volt pánikbetegségem, és gyakran gondolom azt hogy sehova se tart az életem... az hogy mennyit ér az életünk hülyeség, minden élet megfizethetetlen, ha igy tetszik. Halálvágy vagy halálfélelem? Nekem abból amit leirtál úgy tűnt hogy attól félsz semmit sem ér az életed. Talán emiatt lehetsz stresszes. Keress valami célt az életedben, 18 évesen még bőven nem késő. Ami nekem is segitett az hogy irtam egy random bakancslistát. Leirtam mindent amit meg akarok tenni az életben, voltak hatalmas hülyeségek, de egy ideje már nincs pánikbetegségem. Tudom hogy rossz lesz de gondolj bele egyszer mind meghalunk. És én úgy szeretnék meghalni, hogy, mindent megtettem, amitől úgy érzem, nem volt hiábavaló, és felesleges az életem. Addig jó amig van választásod. Még bármibe belefoghatsz, bármit elkezdhetsz. Az életed még csak most kezdődik, és igenis sokat ér. Találd meg önmagad, hogy miket szeretsz, hogy érzed jól magad. Keress olyan barátokat, akikhez nyugottan fordulhatsaz ilyen kételyekkel. Őszintén én kismilliónyi pszhihológust felkerestem, semmit se ért, semmit se tudtak segiteni. Aztán most meg már nincsenek is pánikrohamom. Az étrendeden módosits, egyél kicsit egészségesebb dolgokat, és menj el sportolni ha tudsz. És igenis sokat ér az életed, nem kilátástalan csak élj a lehetőségeiddel.

Remélem tudtam segiteni.

2018. febr. 19. 09:57
 2/3 anonim ***** válasza:
Nekem volt ilyen. Ez lehet reflux, D-vitamin hiány, hormonális gondok is okozhatnak ilyet, de lehet depresszió első tünete is. Pl. pajzsmirigy hormonjainak ingadozásai is okozhatnak ilyet.
2018. febr. 19. 12:06
 3/3 A kérdező kommentje:
Koszonom szepen a valaszokat! Holnap mindenkepp elmegyek egy orvoshoz,hogy megtudjam milyen iranyban kezdjem el kezelni magam.
2018. febr. 19. 17:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!