Hogy lesznek az ilyen emberek jó szülők?
Figyelt kérdés
Azokra gondolok akik vagdossák magukat és depressziósak. Nyílván ezeknek oka van és ahogy olvasgatok itt azt látom hogy többnyire a szülők miatt. Na most ugye az is kérdés hogy az olyan ember aki csak bántani tudja a gyerekét fizikailag és lelkileg is az minek szül gyereket? Annyira tudok az ilyen emberekre haragudni. Aztán ugye amelyik gyerek nem lesz öngyilkos az felnő. Na ők vajon milyen szülők lesznek? Nem csinálják ugyan ezt a saját gyerekükkel? Csak mert általában úgy nevelik ők is ahogy őket nevelték. Vagy tévedek?2018. febr. 17. 15:46
1/9 anonim válasza:
Tévedsz. Nem minden esetben van így.
2/9 anonim válasza:
A szülők miatt, persze...vagy azért, mert ez most épp trendi. Ismerek olyan srácot, aki vagdosta magát egy darabig, aztán egyszer csak abbahagyta, mert megunta. A világon semmi oka nem volt rá, ismerem az egész családot, teljesen normális, jó fej szülei vannak, rengeteg közös programot csinálnak, családdal és külön a srác apuval is, élnek a nagyszülők, velük is jó a kapcsolat, különösebb anyagi problémák sincsenek. A kamaszkor senkinek se könnyű, nyilván vannak problémás családok is, de távolról sem annyi, mint amennyi rinyát itt olvasol.:-)
3/9 anonim válasza:
2-es, ne feledkezz meg azokról, akiknek viszont problémás a családjuk, de nem a gyakorin sírnak... Szóval igenis ijesztőek a számok, nagyon magas a bántalmazott gyerekek aránya.
De egyébként tényleg nem törvényszerű, hogy a gyerek a családi mintát másolja, de az esetek többségében sajnos így szokott lenni. Talán 70-80%-ban, ha jól emlékszem. A bántalmazó szülő gyereke maga is bántalmaz másokat, felnőve pedig a saját gyerekét; az alkoholista szülő gyereke jó eséllyel szintén alkoholista lesz stb., stb.
4/9 anonim válasza:
Változó, minden ember más lehetnek belőlük a legjobb és a legrosszabb szülők is.
5/9 anonim válasza:
Szerintem a kerdezo jobban tenne ha a sajat haza tajan sepregetne es nem masokkal lenne elfoglalva! Megneznem o mit tud/tudna produkalni szulokent. Nevetseges es szanalmas ez a kerdes amit kiirtal agyatlanka.
6/9 anonim válasza:
én azt tapasztaltam, nagyon magas érzelmi intelligencia kell ahhoz, hogy az ember ne a rossz családi mintáit örökítse. Én adtam esélyt hendikeppes családból jövő férfinak. A vége az lett, hogy meglopott, össze-vissza hazudott és csúnya válással végződött a kapcsolat. van kivétel, de a kivétel az mindig csak kivétel, nem a szabály. Legtöbb esetben a felnövő gyerek később a szülők mintáit követi öntudatlan.
7/9 anonim válasza:
Miért szülnek így gyereket? Nagyon egyszerű a válasz. Egyik, pénz jár a gyerek után! Másik, nehogy megitéljék, hgy vénkisasszony és még nincs gyereke, harmadik ok, 3 évig jár a gyes, gyed meg mittudom én még mi, nem kell dolgozni. Szerintem sokaknak ez a fő oka, annak hogy gyereket szülnek a többi nem számít. Jah és kihagytam azokat akik babázgatni akarnak, de ők egy másik műfaj :D Szóval nekem ez a véleményem, megszülik, aztán meg jóformán kínozzák éveken keresztül. Alattunk is van egy "kedves " házaspár, 2 kis gyerkkel. Pl. a nő egész nap itthon van, el van hízva mint egy disznó, a gyerekeket soha nem látom hogy levinné a játszótérre, vagy foglalkozna velük. Pane lakás, vékony falak, sajnos minden áthallatszik. Amikor hazahozzák a gyerekeket az oviból egész este 23ig a gyereküvöltést meg a szülők ordibálását hallani. Hétvége, dettó. Hozzáteszem nem etnikum család! Anyagiak is szerintem okésak mégis így bánnak a gyerekeikkel, az ilyeneknek tényleg grat, inkább ne szaporodnának! És én sem értem, az ilyen sz.ar ember minek szaporodik, csak selejt, lelki beteget nevel, köszönjük!
8/9 A kérdező kommentje:
#5 Szerintem nálad ezzel a kérdéssel pont célba találtam azért estél nekem de nem baj :)
Többiek válaszával egyet értek köszönöm
2018. febr. 20. 14:10
9/9 anonim válasza:
A GYES-GYED résszel nem értek egyet. Mert az az éhenhalásra elég max. A többivel egyetértek (2gyerekes anyuka)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!