Szerintetek mennyire lehet komoly a depresszióm, ha véget akarok vetni az életemnek? 20/N
Attól függ miért vagy depressziós.
Az én sztorim:
Szar a genetikám+a szüleim is csesztek a fogaimra, a legszarabb orvosokhoz vittek, rendszeresen fájtak a kezelések és egyre rosszabb állapotba kerültek a fogaim.
20 éveseb ott tartok, hogy végre talán jó orvosoknál vagyok, túl vagyok 2 hatalmas szájsebészeti műtéten, mert volt 2 ciszta 1 az alsó 1 a felső álkapcsomnál, 9 fogam gyökércsúcsát kellett eltávolítani+ a cisztákat, minkettő műtétet végig ordítottam,mert olyan nagy gyulladás volt ott, hogy nem hatott az érzéstelenítő.Ezután pedig ha minden jól megy, akkor 2 év kemény fogszabályzás jön, mert a kezeletlen mélyharapásom maitt már az egyik oldalon alig van álkapocs izületem, és ha az megvolt, akkor még koronák is kellenek,hogy végre normális állapotot érjünk el, ez jó 3 éves program.Ezenkívül majdnem buktam emiatt a félévemet az egyetemen, a vizsgaidőszak végére úgy kimerültem(a műtétek is leterhelték a szervezetemet+időm se volt kipihenni a műtéteket, amint járni tudtam, mentem suliba), hogy folyamatos szívdobogás érzésem van és 1 hónapja folyamatosan szédülök,most kezd már jobb lenni, hogy nagyjából tudok aldni, de már jön is a kövi félév.
Arról ne beszélve, hogy az egész életem arról szól, hogy undorítónak érzem magam a fogászati problémáim miatt, már rég elfogadtam hogy párkapcsolatom a büdös életben nem lesz, és közben még szenvedek is az állandó kezelések miatt, aminek max 3 év múlva fogom látni a valós értelmét.
Én is 20 vagyok.
Ha legalább ennyi bajod van, akkor igen komoly, ha nem, akkor meg javaslom, hogy vigasztald magad azzal, hogy neked legalább nem olyan szar, mint másnak..
20/l
Pszichiatriara miért nem?
Befekszel pár hétre, kapsz kimenot, jössz mész, közben beszélj szakemberrel, nem gáz az.
A depresszió komoly dolog, vedd is úgy!
Irány az orvos!
Mi tud visszahuzni, osszekaparni?
Célok, tervek, jó emberek :)
Ezekkel hogy állsz? :)
Jaj hagyjuk már ezt a süket dumát hogy öngyilkos akarsz lenni ha valóban az akarnál lenni már megtetted volna és nem itt rinyálnál
De nem ehelyett sírsz meg produkálod magad csak hogy végre valaki figyeljen rád. Ez szánalmas viszont. Azért mert anyádék russzul neveltek és nem tanitottak meg küzdeni inkább depizel és Persze mindenki hibás csak te nem, ezért inkább hisztizel meg sajnálod magad holott semmi mást nem kellene csinálni mint elfogadni azt a tényt hogy nem dobhatsz mindig hatost és nem nem azért lett teremtve a föld hogy neked mindig jó legyen alkalmazkodni kell és elfogadni ha az élet beint ...
Próbálkoztam nem egyszer vele.. De mint látod még élek. Csak olyan károkat okoztam magamnak, ami egyszer már nem lesz visszafordítható:)
Nem vagyok az a fajta aki rinyál. :) Hagyd meg magadnak az ilyen kommenteket. Köszönöm.
Pedig a depresszió gyógyszeres úton kibillenthető leginkább,ami aztán a javulással elhagyható.
De ha nem vagy rá hajlandó a kifejezett tanácsra sem akkor magad súlyosbítod a problémád.
A depresszió egy testben élni amely a túlélésért harcol egy elmével ami meg akar halni.
Nem hülye kérdés de talán ez a felelet egy depresszió betegséggel sújtott egyénnek.
Több éve járok pszichiáterhez, szedek gyógyszereket, egy ideig pszichológushoz is jártam. Próbálom túlélni. Egész nap arra várok, hogy este bevehessem az altatót, elaludjak és ezzel kivonhassam magam kicsit a világból. Már belefáradtam. Nincs kedvem élni, mégis itt tart valami, nem tudom mi.
Nekem segítettek kicsit a gyógyszerek. A pszichoterápia is hasznos volt.
Egyrészt lehet genetikai alapja. Egy sorstárs írta, ha még nem olvastad: Prozac ország. Ha genetikai alapú, szükség lehet gyógyszeres kezelésre.
Másrészt a leghatékonyabb gyógyszer a szellemi gyógyszer, azaz szellemi megoldást keresni, ami segít elviselni a nehézségeket.
C. G. Jung: gondolatok s szenvedésről és a gyógyításról, idézet:
"A vallás a lélek el- és felismerése, és egyszersmind a lélek lényegének megnyilatkozása és megnyilvánulása. - A nagy összefüggés elvesztése a legfőbb neurotizáló tényező."
„Osztom azt a meggyőződést is, hogy az igazi vallásosság a legjobb gyógyszer minden lelki szenvedésre.”
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!