Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Depressziós vagyok, mi/ki...

Depressziós vagyok, mi/ki segíthet a lehető leggyorsabban és a lehető leghatékonyabban a leküzdésében?

Figyelt kérdés

Évek óta depressziós vagyok, és csak most jutottam el addig, hogy segítséget keressek akár tárgy akár személy személyében, mert nagyon kihat mostanában az életemre.

Mi a lehető leghatékonyabb módja, illetve aleggyorsabb módja a leküzdésében? Kérlek titeket írjatok tapasztalatokat, nagyon fontos lenne, köszönöm!

2018. febr. 4. 23:07
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
Orvosi kezelés alatt állsz?
2018. febr. 4. 23:23
 2/16 A kérdező kommentje:
Nem, sosem álltam orvosi kezelés alatt, de régóta tisztában vagyok a depressziómmal, és hogy rossz irányba befolyásolja az életemet, és ezért akarok tőle megszabadulni :)
2018. febr. 4. 23:25
 3/16 anonim ***** válasza:
0%
Világos, tehát orvos nem kezel, még is biztos vagy benne, hogy ez depresszió. Hol végezted az orvosit? Budapesten? Pécsen? Szegeden? Az első dolog lenne elmenni orvoshoz. Mondja meg ő, hogy ez depresszió-e, vagy valami más.
2018. febr. 4. 23:28
 4/16 A kérdező kommentje:

Hidd el, vannak betegségek, amiket meg tudsz mondani anélkül hogy elmenj az orvoshoz, ha lázas vagy azt is érzed nem? Ha azokon mennél keresztül, és azokat éreznéd amiket én, szerintem te is képes lennél felismerni, hogy "hé depressziós vagyok" :)

Kérlek srácok értelmes kommenteket írjatok már, és legfőképpen olyanokra lennék kíváncsi, akik átestek már hasonlón.:)

2018. febr. 4. 23:32
 5/16 A kérdező kommentje:
Azért köszönöm hogy segíteni próbáltál :)
2018. febr. 4. 23:33
 6/16 anonim ***** válasza:
12%
Na most a mentális betegségek azok PONT nem olyanok, amit csak úgy hasra ütésre meg tud mondani az ember, sokkal komplexebb annál. Ez nem olyan, hogy fáj a hasam, akkor tudom, hogy sokat ettem. Így viszont már világosan látszik, hogy nálad mi a fő probléma, az, hogy valójában azt sem tudod, hogy mi a bajod. Itt így senki nem fog tudni segíteni rajtad, mert nem tartom valószínűnek, hogy sok szakvizsgázott pszichiáter olvasgatná a Gyakorit, már csak azért sem, mert a az orvosok közül a leggyakoribb hiányszakma. Valójában azt gondolom, hogy olyan nagyon nincs is neked bajod, csak sajnáltatni akarod magadat, hogy "Nincs barátnőm!, Nincs munkám!, Otthon lakom anyámékkal!, Nincs pénzem semmire!". Na, ez nem depresszió. Az igazi depressziós nem egy ilyen oldalon kér segítséget, hanem szakembertől. Az igazi depressziós sokszor az ágyból sem kel ki, nem hogy weboldalakra írogasson. Te nem vagy depressziós, és felháborító, hogy a nyavajgásoddal ennyire lealacsonyítod ezt a komoly mentális betegséget.
2018. febr. 4. 23:43
 7/16 A kérdező kommentje:

Na most akkor elmondok neked egy nagyon nagy titkot.

Nem minden ember olyan, mint TE.

Ne hasonlítgass magadhoz, szerintem 1 szóval sem mondtam, hogy apró problémákkal küzdök, nem tudom hogy mikor írtam neked ezeket. Elég nagy problémáim vannak, és valószínűleg közel sem vagy tisztában ezzel a mentális betegséggel, nevetséges vagy!

Azért kérek itt segítséget, mert fogalmam sincs hogyan induljak el, és hogy mi lenne a legjobb.

Nem szeretnék feltétlen orvoshoz járni vele, ezért gondoltam jóhiszeműen megkérdezem, hátha valaki anélkül vészelte át ezt az egészet, sporttal, barátokkal AKÁRMIVEL. Nem tudom hogy miért vagy ilyen befásult, de ennyi örömöd legyen az életben, hogy leszólsz valakit aki eljutott addig, hogy segítséget kérjen.

A mondataidból árad a gyűlölet, fogalmam sem volt hogy élnek a világon hozzád hasonló emberek!

Nem vagyok orvos, és lehet hogy nem is értek hozzá, de a vak is látja, hogy neked jobban elkellene egy orvos, mint nekem. Köszönöm hogy kommenteltél, és hogy megpróbáltál "segíteni" de örülnék ha többet nem tennéd. Remélem valaki olyan is olvassa ezt a posztot, aki képes tanácsokat adni! Köszönöm.

2018. febr. 5. 01:05
 8/16 anonim ***** válasza:
90%
Az pszichiáterrel és indokolt esetben pszichológussal való konzultáció,a megfelelő gyógyszer(ek) megtalálása és szedése.
2018. febr. 5. 13:54
 9/16 anonim ***** válasza:
Keress fel egy pszichológust, pszichiàtert. De, ezt eddig is írták. Ott aztán megcsinált egy, vagy több tesztet. Ezen tesztek èrtèkelèse alapján elkezdenek egy kezelèst. Ami lehet akár gyógyszeres is....Azèrt írom, mert mindezt vèvigcsináltam. Antidepresszánst szedek hosszú èvek óta. Nekem segít kicsit. Ha másban nem, akkor annyiban, hogy a pánikbetegsègem nem jött elő èvek óta, mert az maga volt a pokol.
2018. febr. 5. 14:02
 10/16 anonim ***** válasza:
0%
Ha olyan nagy problémád lenne, akkor már a falat kaparnád, ahelyett, hogy itt rinyálnál a Gyakorin. Ez itt semmi más, csak sajnáltatni akarod magadat. Még is ki tudna neked így online segíteni a problémádon? Ép eszű ember, ha betegsége van, nem egy internetes fórumba megy megosztani azt másokkal, hanem felkeres egy orvost. Ezért írom, hogy nincs neked semmi bajod. Te csak hisztizel.
2018. febr. 5. 17:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!