Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Mi áll annak a hátterében,...

Mi áll annak a hátterében, hogy ilyen vagyok? Hogyan tudnám megoldani egyedül, saját magamtól?

Figyelt kérdés

Előre szólok, hogy nem vagyok kíváncsi a lehordásokra, offolgatásokra. Csak akkor írj választ, ha annak van valami értelme is, és nem csak az a tartalma, hogy hülye vagyok. <br>

Már évek óta érzem, hogy valami nincs rendben a lelki világomat illetően, azonban ez az érzés most felerősödött, és rosszabb, mint valaha. <br>

Tüneteim:<br>

-Hangulat ingadozás. Egyik pillanatról a másikra megváltozik a kedvem. Vagy nagyon vidám vagyok, vagy nagyon dühös/szomorú. Köztes állapot nincs, csak ez a két véglet van. <br>

-Agresszió. Ott még nem tartok, hogy másokat fizikálisan bántalmazzak. Sokszor érzem, hogy rettentő jól esne egy-egy embert megcibálni, megtépni, kibelezni, felakasztani, stb. Önmagamat szoktam bántalmazni. (Erre később visszatérek.) Az agresszióm ezen kívül még abban nyilvánul meg, hogy képes vagyok verbálisan bántani olyan embereket is, akik közel állnak a szívemhez. Haragszom magamra emiatt. <br>

-Egész nap rohanok. Nem tudom megmagyarázni, hogy miért, de úgy érzem, hogy rohannom kell. Pl: mindig igyekszem, hogy elérjem a zöld lámpát. Ha pont nem érem el, akkor képes vagyok bepánikolni. <br>

-Lelki fájdalom megnyilvánulása fizikai fájdalmak formájában. Sokat kattog az agyam, amitől fáj a fejem. Szédülök. Úgy érzem minden lépésnél, hogy összecsuklanak a lábaim, és elájulok. Fáj és szúr a szívem, sokszor hevesen is dobog. Remegő kezek. Hányinger. <br>

-Vagdosás. Igen, ez az, ami kiveri a biztosítékot. DE NEM TUDOM, MIÉRT CSINÁLOM, CSAK ÉRZEM, HOGY KELL! Úgy zajlik, hogy szomorú vagyok, és a semmiből egyszer csak elkezd nagyon hevesen verni a szívem. Nyom a mellkasom. Félek. Remeg a kezem. És akkor fogom a pengét, és szabdalni kezdek. Imádom, ahogy fáj... Ahogy szétnyíl a bőröm, és megjelennek a kis vércseppek, aztán elkezd egyre jobban folyni... Megnyugszom tőle.    <br>

-Morbid gondolatok. Egyik nap meg is álmodtam, amint sikeres öngyilkossági kísérletet vittem véghez. <br>

-Rengeteg sírás. <br>

-Álmosság. Teljesen mindegy, hogy 8 vagy 12 órát alszom éjjel. Amikor reggel felkelek, ugyan olyan kimerült vagyok. <br>

-Deperszonalizált érzet. Folyton olyan érzésem van, hogy ami történik, az nem történik meg, csak álmodom. Meg mintha nem létezne semmi. <br>

Remélem, hogy ezek csak tipikus kamasz hisztériák, és nem áll komolyabb dolog a háttérben.

2018. jan. 21. 13:17
 1/8 A kérdező kommentje:
Azok a "<br>"-k azért vannak ott, mert először jegyzetbe írtam le, majd onnan illesztettem be ide, gyik-re. Elnézést.
2018. jan. 21. 13:19
 2/8 anonim ***** válasza:
36%

Tipikus mániás depresszió, ráadásul szorongásos tünetekkel keverve. Nyugi nem vagy vele egyedül nagyon sok ember kínlódik ugyanezzel.

El kellene menned egy pszichiáterhez, ő tud segíteni a megfelelő gyógyszeres kezelésben. Alternatív megoldásként sportolj rengeteget. Fuss, ússz, biciklizz, járj fitnesszre ...lényeg, hogy minden nap csinálj valamit, ami lefáraszt. Nem 2 nap alatt fogsz helyrejönni, de ha kitartó vagy, segíteni fog, hogy jobb legyen a közérzeted.

2018. jan. 21. 13:29
 3/8 anonim ***** válasza:
Szerintem meg ez kamaszkori hisztéria, mivel eléggé túltolod ezt az erőszak dolgot. Valójában meg egy legyet nem bírnál lecsapni. ne ezekkel akarjál kitűnni... Másrészről meg honnan tud egy tini olyan kifejezést hogy deperszonalizáció? Ne olvass össze mindent mert nem lesz ám jobb...
2018. jan. 21. 13:50
 4/8 A kérdező kommentje:

Miért akarnék kitűnni ilyennel? Írtam is, hogy haragszom magamra emiatt. Egyébként is kitűnök a többiek közül.

Szerintem semmi baj nincs azzal, hogy ismerek olyan szavakat, amelyeket az én koromban nem szoktak. Bárcsak ez lenne a legnagyobb baj.

2018. jan. 21. 14:05
 5/8 anonim ***** válasza:
hány éves vagy? történt valami régebben ami megváltoztatott ilyen irányban?
2018. jan. 21. 14:08
 6/8 A kérdező kommentje:
15 éves vagyok. Voltak gondok, de azok már rég megoldódtak, és én is túlléptem rajtuk.
2018. jan. 21. 14:13
 7/8 anonim ***** válasza:
15 vagy, ilyenkor minden sokkal intenzívebb. Szerintem nem jól teszik az itteniek hogy azt mondják mániás depresszió stb... egyrészt az full más, másrészt szerintem te mindennek utána olvasol és nagyon beleéled magad.Szólj inkább a családodnak vagy valami, itt nem adnak igazi segítséget...
2018. jan. 21. 14:23
 8/8 anonim ***** válasza:

Kamaszkornak kamaszkor, de korántsem hisztéria. Hisztéria a nemlétező dolgok feletti túlzott reakció, míg a kamaszkor nagyon is létező jelenség. Mindenki átesik rajta, mint a fogzáson. Mindenkit meggyötör, kit jobban, kit kevésbé. Emiatt azonban nagy hülyeség lenne pszichiáterhez fordulni.

Annyit kell tudni a dologról, hogy ilyenkor a szervezet minden téren túlkompenzál. Most tanulja saját működését, még nem történt meg a finomhangolás, kapkod, és a nagy igyekezetében mindent eltúloz. Amikor vidám vagy, vissza akarja állítani a normál állapotodat, lerontja a kedvedet, de túl sok melatonint termel, és ezáltal búskomorságba esel. Viszont miután ez sem normális állapot, igyekszik boldogsághormonokat felszabadítani, de megint csak eltúlzott mértékben sikerül, és indokolatlan jókedvhullámok törnek rád.

Szóval semmi baj sincs ezzel, csak túl kell élni. Vigasztaljon az, hogy mindenkinek sikerül! :-))

Esetleg segíthetsz magadon, ha csökkented a CH bevitelt, és az olajok helyett állati zsiradékot fogyasztasz.

2018. jan. 22. 16:46

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!