Cipralex (Escitalopram) hosszútávú szedése milyen károkat okozhat bennem?
Figyelt kérdés
Gyerek korom óta ideges természetű vagyok, gyakran idegesen reagálok helyzetekre, kérdésekre. Idegenekkel szemben azért kontrollálom magam, de a szüleimmel, testvéreimmel, aktuális párommal szemben nem igazán. Emiatt gyakran lelkifurdalásom van. Amióta szedem a Cipralexet, úgy veszem észre, hogy sokkal türelmesebb vagyok, már nem kiabálok annyit a szüleimmel stb.
Érdekelne, hogy azok az emberek akik több éve szedik ezt a gyógyszert, érte-e őket valami egészségromlás ami vélhetően a hatóanyagnak tudható be.
Sokat olvastam az ssri- antidepresszánsokról, de igazából tapasztalatok érdekelnének.
Előre is köszönöm!
2017. dec. 12. 22:02
1/3 anonim válasza:
Én 1 éve szedem, semmi változást nem látok.
2/3 anonim válasza:
Másik antidepresszánst szedtem, de ezek hasonlóak. Amíg hat addig nincs semmi gond. Ha hozzászokik a szervezet, akkor már nem hat, és visszajöhetnek az eredeti tünetek. Ha meg el kell hagyni, akkor az elvonás nagyon szar. Az eredeti feszültséget, tüneteket gondolatban szorozd meg öttel, vagy tízzel, és ez eltart egy pár hónapig.
3/3 Balogh Zsozsó válasza:
Szia. Én lassan 3 éve szedek gyógyszert. Most kezdtünk el csökkenteni. Szép lassan de haladok. Szerintem ez olyan mint egy szívgyógyszer. Nem gondolom hogy annyira megszokja a szervezet hogy nem hat. Ha kell, hát kell. De azért meg lehet próbálni csökkenteni, vagy elhagyni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!