Pánikbeteg lennék?
A legelsõ roham három évvel ezelõtt történt, teljesen váratlanul, amikor borozgattunk egy kicsit becsiccsentettem, enyhe szívverés kapott el, akkor már tudtam, hogy pánikom lesz, mert Édesanyám pánikbeteg és párszor végignéztem ennek a betegségnek a lefolyását.
Egyfolytában kiabáltam, hogy meg fog állni a szívem, meghalok és mindenki frászt kapott, hogy mi történik velem.
Alig egy hete megint elõfordult, a barátnõmnél diót pucoltunk, beszélgettünk, kézremegés, gyengeség, szorongás, szorongás tudatos leplezése, ettõl még inkább szorongás, depressziós gondolatok, halálfélelem, hogy mi történik velen a jövõben, megõrüléstõl való félelem, hányás, hasmenés, belsõ nyomás érzet és a legrosszabb az magától a rosszulléttõl való félelem.
Most külföldön kezdtem dolgozni és az elsõ napon rögtön kijött megint.
Azt gondoltam ha nem menekülhetek el innen, belehalok.
És nincs okom rá, mert minden nagyon jó, tetszik a hely, valamiért a tudatalattim máshogy reagál.
Jön a remegés, a zsibbadás és végem!
Az agyamat bizsergés tölti el, megindul a pulzusom és ennyi.
Ez tegnap történt, nagyon talán senki sem vette rajtam észre, csak azt kérdezték, félek-e valamitõl, amitõl persze egybõl bestresszeltem "úristen dilisnek néznek most mit csináljak senki sem fog szeretni és mindenki jobb nálam, engem néz mindenki, lenéznek stb.. "
A fejem és a nyakam is rángatózik néha.
A zsibbadás, a nehéx levegõvétel pl már két napja tart nálam, és emiatt félek,hogy kiújul a roham újra és újra és lejáratom magam.
21/L
Nem tudom dohányzol-e, ha nem cigizel vegyél egy dobozzal és ilyenkor szívj el egy szálat. A ciginek van egy ilyen stresszoldó hatása, csak rá ne szokj.
Ha nem csillapodik akkor keress fel egy háziorvost, amint lehetőséged lesz, nem tudom hol dolgozol, Ausztriában vannak magyarul beszélő orvosok is.
A cigit nem javaslom, mert egészségtelen.
Ez nyilvánvalóan egy betegség, amit lehet kezelni. Menj orvoshoz! Valószínűleg pszichológus lenne a legjobb, de pszichiáter felírhat valami nyugtatót vagy antidepit, ami segíthet, ha a probléma gyökerét nem is oldja meg feltétlen.
(Bár anyudnál, írtad, van hasonló, akkor biztos tudod azt is, hogyan kezelik az ilyet, talán újat nem is írtam, vagy te ennél jobban tudhatod, mit szoktak ezzel csinálni.)
Igen, a kérdésedre válaszolva, ez pánikbetegség vagy valami hasonló lehet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!