Nyugtatóval kapcsolatban meddig tarthatnak az elvonási tünetek?
Először rendszertelenül szedtem, mint a cukorkát, pár hónapon keresztül. Majd egyik napról a másikra elhagytam. Súlyos elvonási tüneteim lettek. Pánikrohamok, belső remegés és állandó félelem érzet. Most ott tartok, hogy szombaton bevettem egy milligrammot mert pánik rohamom volt. Azóta nem vettem be csak tegnap és egy fél elég volt egész napra. Ma tűrhető az állapotom, de félek, hogy bármikor rám törhet az elvonási tünet súlyosabban is. Meddig megy ez így, hogy csökkentsem?Esetleg rendszerezzem napi félre egy hétig és kezdjem el csökkenteni?
Előre is köszönöm az érdemleges válaszokat!
Eloszor is kulon kell valasztani a szabadon vasarolhato es kizarolag orvosi rendelvenyre beszerezheto nyugtatokat.
Szabadon vasarolhato gyogyszerektol nem kell elvonasi tuneteket varni, mert nem lesz olyan ... sokkal inkabb elofordulhat a hozzaszokas es a fokozodo hatastalansag.
Receptes gyogyszernel viszont az orvos allitja be az adagot es ugyancsak orvosi javaslatra tortenik a fokozatos megvonas is.
Ha onkuruzslo vagy, akkor most miert kersz tanacsot? Avagy ha segitsegre szorulsz, akkor miert nem fordulsz szakemberhez?
Miert kezdesz el mindenfele hulye kozpontokat hivogatni? Minden esetben a korzeti orvos az elso lepes!
A korzeti orvosok altalanos tudasuak (szinte mindenhez ertenek egy kicsit) es nem is ez a lenyeg, hanem a szakmai ismereten es a praxisabol adodo tapasztalatan tul, tokeletesen ismeri az egeszsegusz rendszeret es a jogositvanya is megvan hozza, hogy barmilyen felmerulo problemadban a megfelelo iranyba terelgessen.
Gyogyszerrol leszoktatas altalaban csokkentett adagokkal, vagy mas gyogyszerekkel lehetseges.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!