A Sanval (zolpidem) 10 mg, vagy a Zolpigen 7,5 mg (zopiklon) altató az erősebb?
A zolpidem és a zopiclon elég hasonló hatású szerek, gyakorlatilag azonos hatásmóddal. Tehát ebből a szempontból az az erősebb ami nagyobb dózist tartalmaz.
A fő különbség a szerek felezési idejében van, azaz gyakorlatilag abban hogy meddig hatnak. A zopiclon valamivel hosszabb ideig hat. Ezért ha az elalvás a probléma érdemesebb esetleg a zolpidemmel próbálkozni, ha pedig az éjszaka közepén felébredsz talán a zopiclon tud segíteni.
Egyetertek az elso valaszoloval. En probaltam mindkettot. A zolpidemtol hamarabb aludtam el, mint a zopiklontol. Mivel az 10mg a masik csak 7.5mg.
Viszont nekem ezek csak az elalvást segitik. Az átalvást nem igazan. Ugyanugy felkelek tobbszor.
De még mindig ezek a hatoanyagu altatok a legbaratibbak… pl masnap nem vagyok toluk kába.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!