Stresszes de kissé monoton irodaimunkától lehet hülyülni?
Mostanában egyszerűen elfelejtek alapszavakat. Pl. hetek óta mondogatom, hogy veszek paraffin olajat fültisztításra, erre ma elfelejtettem a paraffin szót. Az istenért se jutott eszembe, kikellett keresnem a netről. Vagy a csillár szón fél percig agyaltam. Ez úgy kb. 1 éve van, mióta az új munkahelyemen vagyok, kezdek megijedni.
Össze-vissza csaponganak a gondolataim, képes vagyok elfelejteni teendőket pillanatok alatt. Elfordulok a csaptól és már el is felejtem, hogy venni kell mosogatószert. Házimumkában nagyon bosszantó. Bevásárolni se megyek már lista nélkül. 5 dolgot se tudok megjegyezni.
A családban nem volt soha Alzheimeres.
A munkám miatt nincs karban a memóriám? Nagyon monoton, alig kell gondolkodni.
Ez folyamatos, vagy előfordul egy-egy ilyen időszak?
Azért, mert én is tapasztalok ilyet én abszolút a stresszt okolom, de úgy szokott ez lenni, hogy van egy időszak, amikor semmi nem jön össze, elfelejtek dolgokat, egy feladatot eltévesztek, az emberek is bolondok körülöttem. Aztán egy pihenés, vagy egy jó társaság, vagy egy napsütéses nap ilyesmi megváltoztatja és akkor jön egy jobb időszak, amikor jobban tudok figyelni. Ha nálad is így van nem lehet, hogy az a baj, hogy ezek a rosszabb időszakok csak simán hosszabbak, mint a jók és ezért figyelsz fel rájuk?
Nem, ez szimpla kimerültség!!! mintha magamról olvasnék!!
én is húsz éve rohadok egy irodában, ráadásul egyedül mostanában.....levelezőn tanulok amúgy , vigyél olvasnivalót.. de ismétlem, kimerültség: vasat! magnéziumot, gyümölcsöket egyél!!:) Lehet nem tavaszi, őszi fáradtság is van....elindulok a konyhába mire kiérek gőzöm sincs miért mentem, napi 2-3 is van néha, de ez elmúlik ....aludj egy jót!!!
..ja és én is a szavakat keverem fiam hülyén nézett rám mert pl. busz helyett hűtőszekrényt mondtam..lássuk be semmi összecsengés nincs...se asszociáció!....:))
Mintha köd borulna az agyamra. Vannak napjaim nekem is.
Úristen velem is ez van emberek, jaj de jó hogy nem vagyok egyedül! Nem tudok normálisan fogalmazni, választékosan szépirodalomba illően. Felejtek mindent, előző napomat teljesen.
Valakinek írtam is egy üzenetet a minap és meg is jegyezte, hogy csúnyán fogalmaztam. Lássuk be, igaza volt. Irodába dolgozok én is, de alig van munka csak ilyen semmilyen alibi meló. Egyébként én részben az ingerszegény életmódot okolom jelen állapotom miatt.
Nemrég elkezdtem olvasni, hátha fejleszti a szókincsemet. Neten is sokat olvasok mostanság, de annak nem vettem észre komolyabb jótékony hatását a kommunikációmra nézve. Keresztrejtvény fejtésnek is nekiveselkedtem, illetve szókirakós játékoknak. De semmi fejlődés. Érzem hogy nem járok már iskolába. Remélem valami változás lesz mert komoly amortizációt érzek a személyiségemen :(
Huh, akkor megnyugodtam, hogy nem valami komolyabb leépülés kezdete :D
Akkor veszek vitaminokat, amúgy is vérszegén, vagyok. Meg veszek olívát és ginko bilobát, állítólag serkenti az agyat.
Most azon gondolkodom, hogy tanulnom kellene, vagy valami memória játékot letölteni telefonra.
Köszi a válaszokat!!! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!