Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Egyedülléttől való rettegés...

Egyedülléttől való rettegés felnőttkorban?

Figyelt kérdés

Nagyon elvagyok keseredve, mivel pár éve fokozatosan kialakult nálam, ha egyedül vagyok halál félelmem van. Rettegek, főleg este. Emiatt van, hogy a párom nagyon ritkán és rövid ideig jár el éjszaka.

Már a húszas éveim elején észleltem, hogy nagyon nehezen viselem az egyedüllétet, különösen éjszaka. Aztán 25 évesen láttam egy horrorfilmet, ami nagyon megviselt! Utána úgy érteztem nem vagyok egyedül a lakásban, nem mertem kimenni a szobából és egyedül aludi, ha egyedül voltam végképp nem tudtam.

Ez már 2 éve, hogy történt és még mindig ugyanezt érzem, hogy valami van a szobában. Nem hiszek a természetfelettiben, de mégis ettől félek a legjobban, ha egyedül vagyok. Nagyon kényelmetlen ez nekem, mert ha párom konferencián van, én vagy a szüleimnél vagy barátoknál alszom.

Valakinek van/volt hasonló problémája?

2017. okt. 25. 20:39
 1/2 anonim ***** válasza:

Gyerekkoromban (90-es évek) hasonló módon féltem én is egyedül. Akkoriban volt divat az UFO-zás. Anyám hozta az UFO-s újságokat, a tévében meg ment az X-akták. Szóval én attól féltem, hogy elrabolnak. Éjszaka képtelen lettem volna egyedül elaludni a szobában. Emlékszem, néha meg így is, a legnagyobb nyári melegben talpamtól a fejem búbjáig magamra húztam a takarót, annyira rettegtem. Nem mintha az segített volna, ha valami lény bántani akar...

A másik nagy félelmem az egér volt. Nagyanyám háza egy egértanya volt, abban a házban még nappal is féltem egyedül. Szegény állatok valószínűleg sokkal jobban rettegtek tőlem. :)

Azóta a dolog szépen fokozatosan elmúlt. Most már inkább az emberek közelségétől rettegek sajnos... :D

2017. okt. 26. 11:08
 2/2 anonim ***** válasza:
2017. okt. 27. 10:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!