Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Lehet autista vagyok?

Lehet autista vagyok?

Figyelt kérdés
Vannak fura dolgaim amik már jó ideje furcsa érzést keltenek bennem, illetve felmerül bennem a kérdés ezek miatt, hogy lehet, hogy autista vagyok? Olyan dolgokról beszélek mint pl. szeretem ha a szobámban van a szárító rajta a ruhákkal, mert olyan otthonosnak érzem, illetve tárgyakat úgy kezelek sokszor mintha érző lények lennének, nem dobok ki valamit mert aranyos rajta a rajz, vagy maga a tárgy. Elég rossz a kézügyességem is.

2017. okt. 23. 15:54
 1/9 anonim ***** válasza:
54%
Hány éves vagy?
2017. okt. 23. 15:56
 2/9 anonim ***** válasza:
Nem hiszem hogy autista vagy- nézz utána mit jelent ez. Mindenkinek vannak fura szokásai.
2017. okt. 23. 15:57
 3/9 anonim ***** válasza:
Ezeknek semmi köze az autizmushoz.
2017. okt. 23. 15:57
 4/9 anonim ***** válasza:
A rossz kézügyesség meg... Sok autista van akinek rendkívül jó a kézügyessége. Egyet én is ismerek, úgy rajzol ahogy én a legmerészebb álmomban se tudnék. Viszont senkivel nem beszél, sőt nem is igazán néz másokra - mintha zavarná az emberek puszta létezése is.
2017. okt. 23. 15:59
 5/9 A kérdező kommentje:
19 éves vagyok.
 6/9 anonim ***** válasza:

Szerintem ez nem autizmus, legalábbis azok alapján, amiket leírtál, én nem gondolnék erre.

Vannak, akik hisznek benne, hogy a tárgyaknak is lelkük van, pl. anyukám is, én mondjuk nem. Ez maximum furcsa, de nem beteges.

A kézügyességnek meg semmi, de semmi köze nincs az autizmushoz.

7/9 A kérdező kommentje:
Na igen ezt elfelejtettem megemlíteni, hogy nagyon félek ismeretlen közösségben lenni, ismerős nélkül megszólalni se mernék sehol kb. Meg utcán is volt már olyan amikor bekönnyezett a szemem amikor ismeretlenek között voltam egyedül...
2017. okt. 23. 16:00
 8/9 anonim ***** válasza:

"- gyakoribb az előfordulási arány a fiúk, mint a lányok esetében (4:1),

- jellemző a szociális elszigetelődés, az én központúság,

- sérül a nyelv használata (egyoldalú beszélgetések, hibás névmás használat, állandó mesélés és kérdezés, új szavak megalkotása),

- felfedezhető a nem verbális kommunikáció sérülése (szemkontaktus, gesztusok, arcmimika furcsaságai, különös hangsúlyozás),

- kimarad a játék a fejlődésben, valamint sérül az imagináció,

- jellemző az azonoshoz való ragaszkodás,

- az érzékelés területén megfigyelhető a túlérzékenység, amely akár hiper-, vagy hiposzenzitivitásban is megjelenhet,

- hiányzik a nagymozgások harmóniája, ellenben nagyfokú kézügyesség jellemzi őket,

- előfordulhat ön- vagy mások felé irányuló agresszió, tárgyak rongálása, nyugtalanság,

- gyakoriak a különleges képességek, a nagyon jó memória, jellemzően a számok világában."

2017. okt. 23. 16:00
 9/9 anonim ***** válasza:
40%

Te nem autista vagy, csak félénk.

Ha autista lennél nem beszélgetnél itt velünk.

2017. okt. 23. 16:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!