Lehet autista vagyok?
Szerintem ez nem autizmus, legalábbis azok alapján, amiket leírtál, én nem gondolnék erre.
Vannak, akik hisznek benne, hogy a tárgyaknak is lelkük van, pl. anyukám is, én mondjuk nem. Ez maximum furcsa, de nem beteges.
A kézügyességnek meg semmi, de semmi köze nincs az autizmushoz.
"- gyakoribb az előfordulási arány a fiúk, mint a lányok esetében (4:1),
- jellemző a szociális elszigetelődés, az én központúság,
- sérül a nyelv használata (egyoldalú beszélgetések, hibás névmás használat, állandó mesélés és kérdezés, új szavak megalkotása),
- felfedezhető a nem verbális kommunikáció sérülése (szemkontaktus, gesztusok, arcmimika furcsaságai, különös hangsúlyozás),
- kimarad a játék a fejlődésben, valamint sérül az imagináció,
- jellemző az azonoshoz való ragaszkodás,
- az érzékelés területén megfigyelhető a túlérzékenység, amely akár hiper-, vagy hiposzenzitivitásban is megjelenhet,
- hiányzik a nagymozgások harmóniája, ellenben nagyfokú kézügyesség jellemzi őket,
- előfordulhat ön- vagy mások felé irányuló agresszió, tárgyak rongálása, nyugtalanság,
- gyakoriak a különleges képességek, a nagyon jó memória, jellemzően a számok világában."
Te nem autista vagy, csak félénk.
Ha autista lennél nem beszélgetnél itt velünk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!