Miért érdemes élnem, reggel felkelnem stb?
Bármilyen gáz de egyetértek az elsővel. Szexmentes kapcsolat. Csak nekem hangzik ez szánalmasnak? Most milyen választ vársz, mi mondjuk meg az életcélod?
Amúgy nyugi mindjárt jönnek a sebnyalogató válaszok, akik szerint az elsővel tapintatlan bunkók vagyunk.
Amúgy mi èrtelme annak hogy egy embernek ne mondjuk meg hogy kur.a gáz ha egyszer az?
Hagyjuk már. Senki sem mondta hogy öld meg magad. Az a te döntésed és a te felelősséged. Senki másé. Az hogy nagyon gáz amit csinálsz az az én véleményem csak. Ha te is annak érzed akkor változtass az életeden.
Ez a csak rajtad múlik. Az életednek célt csak te találhatsz. Ha pedig szar az életed az csak a te hibád. Nem a környezetedé. Felnőtt ember vagy és te alakítod ki hogy mi vesz körül.
Itt ahol élek nem kellenek állatmentők. Jó de hogy tegyem jobbá az életemet. 7 évet küzdöttem, ezért adtam már fel. Pl. a szexel is nagyon sokat küzdöttem. Az én hibám, hogy néha amikor majdnem sikerült nagy fájdalmat éreztem? Az én hibám, hogy inkább nem csinálnak programot a látogatóközpontba, de én nem lehetek ott önkéntes, mert milyen dolog már hogy én ingyen lehetnék ott mèg ha egy szervezet kibérli a helyet fizetnie kell. De a látogatóközpont csak vegetàl? Az én hibám, hogy senkir nem érdkel igazán a környezetvédelem, és hogy a helyzet reménytelen. Én azt tapasztaltam, hogy nagyrészt szerencsén függ az ember élete. Hogy milyen génekel születtél, hogy milyen hatások értek gyermekkorodban, hogy milyen az iktatás színvonala, milyen emberek élnek a városba ahol élsz. Pl. amikor egyetemre jártam kerestem a szakmai önkénzes lehetőségeket. Bementem a helyi önkéntes központba. Ott nem talàlta ilyet. Csak végzés után jöttem rá 2 évvel, hogy lett volna ilyen lehetőség. De az önkéntes kötpintban, ahol azt mondták az összes szervezet ott van az nem volt ott. Ha a Rügyek és Gyökerekkel találkozom már ott, biztos csatlakozunk a mozgalomhoz.
Vagy vegyük azt hogy nagyon nem szeretem amit tanulok. Sokszor meg amikor nem sikerült a munka mindenki azt mondta, miért nem tanulom ezt, vagy azt. Akkor ha nem tanulnám azért lennék hülye mert nincs piacképes tudásom. De a piac ezeket a bürokratikus munkákat igényli. Nem igényel kreatív munkát, környezetvédelmet stb.
Át tudom érezni, milyen rossz a felismerés, hogy amit tanult az ember, vagy amilyen értékeket vall, annak nincs keletje. Nehéz elfogadni, hogy a lehetséges állások mindegyike olyan, hogy nem igényel kreativitást, a végzettség pedig csak arra jó, hogy az alacsonyabb képzettségű főnök irigykedjen.
De ez van. Értelmes ember nyilván jövőképet is akar maga előtt, de néha tényleg csak az segít, ha elfogadja a korlátait és a mindennapokban talál örömet. Szép eszme a környezet, a bolygó védelme, de nem viheted a válladon a világ gondját. A saját életedben vállalhatnál ilyen típusú felelősséget: kertészkedés, állat tartása?
Véleményem szerint igenis örülhetsz annak, hogy van párod, akivel kitartotok egymás mellett. A közös programok, egymás közelsége igenis sok mindenen átlendít.
Én is szeretem a csokit, erről nem beszéllek le, de tapasztalatom szerint a séta, könnyed edzés nagyon jól javítja a hangulatot. Ha egészségi akadálya van a szexnek, érdemes vizsgálatokra menni, nekem is volt ilyen gondom és évekbe telt a megoldása.
Nem derült ki az, hány éves vagy. Az önismeret nem megy egyik napról a másikra. Nem vagyok híve a vallásnak és az ezotériának, de a pszichológiai könyvek olvasása szerintem hasznos, ha az ember elveszettnek érzi magát, még ha nem is kap közvetlen tanácsot belőlük, a gondolatokat, szempontokat segítenek összegezni az ilyen írások.
Kedves utolsó!
Köszönöm amit írtál. Nekem az is segítene, ha rendszeres hasznos önkéntes munkám lenne. De azt hiszem eljött már a feladás ideje. A pszichológiáról annyit, hogy rendszeresen járok pszichológushoz. Gyógyszert is szedek, sőtt kórházban is voltam már.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!