Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Pánikbeteg vagyok?

Pánikbeteg vagyok?

Figyelt kérdés

Egyszerűen nem tudom eldönteni. Nem merek egyedül menni sehova, csak a suliig de azt is csak azért mert egy sarokra van tőlem... Ha egyedül vagyok utálok tömegbe lenni, vagy egyedül az utcán mert egyből bepánikolok. Sokszor mikor elmegyek városba vagy valahova valakivel, és nincs nálam innivaló akkor rám jön egy kisebb ,,roham" a semmiből, és úgy érzem mintha teljesen elszorulna a torkom és a mellkasom, olyankor nagyon nehezen kapok levegőt és alig bírok nyelni. Már nem is merek innivaló nélkül elmenni itthonról... Alapból beszédes vagyok és jól ki lehet velem jönni, de idegenekkel már kicsit nehezebben tudok beszélgetni, olyankor már kissé szorongok... Egész kicsi korom óta ilyen vagyok egyébként, és nem tudom hogy tudnám ezt leküzdeni mert egyáltalán nem tartom normálisnak, hogy akárhova megyek mindig lennie kell mellettem valakinek...

Szerintetek ez pánikbetegség lehet, vagy valami más? 18/L

2017. szept. 6. 03:05
 1/8 A kérdező kommentje:
Azt még kifelejtettem, hogy néha elég rossz előérzeteim is vannak amik csak úgy a semmiből jönnek elő, és egyszerűen nem értem miért..
2017. szept. 6. 03:06
 2/8 TR75 ***** válasza:
49%

Igen, olyasminek tűnik.

Szerintem érdemes lenne kideríteni, hogy a rohamok azért jönnek elő, mert egyedül mész valahová és stb, vagy pedig spontán, csak úgy. Előbbi esetben lehet ez szociális fóbia/agorafóbia is, amire ráépült a pánik.

A pánikzavaros/pánikbeteg emberekre jellemző, hogy ha van mellettük valaki (gyakran egy bizonyos személy), akkor nem jönnek elő a tünetek, vagy sokkal gyengébbek.

És persze érdemes lenne azt is kideríteni, hogy mi az oka ennek.

Pszichológus a megoldás.

2017. szept. 6. 04:24
 3/8 A kérdező kommentje:
Ezek a kisebb rohamok akkor szoktak rám jönni, mikor valahova elmegyek (egyedül nem szoktam menni) és ha nincs nálam valamilyen innivaló, akkor hirtelen úgy érzem, hogy elszorul a torkom és a mellkasom, nagyon rossz érzés.. De ilyen itthon is szokott lenni egyre gyakrabban... És ez fogalmam sincs mitől lehet.
2017. szept. 6. 08:55
 4/8 szenes43 ***** válasza:
0%

Reikisként kezeltem már ilyenen nagy lányokat és mindig mondtam nekik hogy majd ha párt találnak és később családot alapítanak és jön egy kisgyermek aki kitölti minden idejét úgy elfelejti ezeket hogy észre sem veszi.

Most is fent van a Facebookon a boldog anya és a karakán kis srác akit az ölében tart. Kezeltem mert pánikos volt hogy képtelen lejönni a lakásból hívott telefonon. Azután egyszer megjelent itt,révbe jutott,jó munka,család és boldog, a képen ez látszik.

2017. szept. 6. 09:36
 5/8 anonim válasza:

Ha vannak barátaid, cukker osztálytársaid akiket mondjuk elhívsz palacsinta/lángos/fagyi/kávézni akkor figyeld meg mit érzel amikor velük vagy (jegyezd meg) és amikor egyedül vagy ugorj bele abba az érzelembe. (Tartozok valahová, elfogadnak, része vagyok egy társaságnak és részese egy jó dolognak.) Úgy könnyebb lesz. ^_^

Elég lesz annyit kérdezned,hogy suli után nincs kedved/tek ezt..és ezt csinálni? :D Szerintem nekik sem a legizgalmasabb rögtön hazarohanni suli után,főleg,hogy csak most kezdődött. :)

2017. szept. 6. 10:38
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

A pánikbetegség és a pánik roham két különböző dolog, különböző kezelési lehetőségekkel.

Ez nem pánikbetegség, hanem sokkal inkább agorafóbia, amely könnyen, gyorsan gyógyítható (megfelelő terapeuta által).

2017. szept. 6. 13:00
 7/8 A kérdező kommentje:

A társasági élettel nincs gond, mert a barátaimmal szoktam normálisan beszélgetni meg minden. Idegenekkel is tudok beszélgetni ha kell, csak kicsit zavarba vagyok olyankor és nem igazán tudom irányítani a témát, kivéve ha kimondottan szimpatikus az illető.

De ma megint jöttek elő új tünetek... Pl most is szédülök, hányingerem van és szorul a mellkasom... Stresszelek is, de fogalmam sincs mitől... Nyugtatókra meg nem akarok rászokni...

2017. szept. 7. 01:08
 8/8 szenes43 ***** válasza:

A nyugtatókra nem is szabad rászokni csak annyit fogyasszál el belőle egy nap hogy normális szorongás mentesek legyenek a napjaid. Nem ötletszerűen hogy most itt a "roham" be kell kapnom 1-et majd 1-re többet. Ez nem járható út.

Egy jól beállított és jól megválasztott gyógyszer adag bevétele olyan szintet fog fenntartani hogy önállóan is cselekvőképes leszel. Ez csak szakorvosi segítséggel valósítható meg.

2017. szept. 7. 10:25

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!