Mit tegyek ha az anyukám depressziós?
korotok? Édesanyáddal élsz? csak ketten vagytok? munkahelye van? esetleg valami egészségi problémájáról nem tudsz?
a lelki problémáit valószinüsitem ismered.
Az eddigi tapasztalatom az hogy a depresszió ellen az érintetlen természetben való tartózkodás az egyik legjobb orvosság. A szülői ház ahol felnőttem, szomszédmentes volt és természet vette körül, plusz a szüleimnek hobbi gazdasága is volt benne. Majd városon ízleltem meg mi az a depresszió és stressz, de még a kiégést is. Ahányszor csak visszanézek a ma már üres szülői házba, ahogy belépek ösztönösen dalra gyújtok jókedvemben.
Persze szeretem a városi luxust és kényelmet, de az igazat sem lehet elrejteni, hogy nem igazán jókedvű és szabad benne az ember. A természet egyetlen egy élőlényt sem alkotott arra hogy élete munkából és csekkfizetésből álljon.
Plusz a természetben több az oxigén, kevesebb a CO2, több a jótékony hatású negatív ion, stb. Egy próbát megér, menjetek ki valahova az érintetlen természetbe, ahol már a forgalom zaja sem hallható. Ahol a nyulak olyan szemtelenek hogy szinte megbotlasz bennük.
Másokon is megfigyeltem azt hogy városi lakótelepen például még a beceneve sem véletlenül lett áfonya a kesernyés arckifejezése miatt. Míg ha a szabad természetben jár akkor meg majdnem kicsattanik a jókedvtől.
Meg az is rosszkedvet tud okozni ha mások gonoszságával szembesül az ember. Rossz munkahelyen, stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!