Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Ti mit gondoltok a depresszióról?

Ti mit gondoltok a depresszióról?

Figyelt kérdés

mitől alakul ki? mit érez az a személy aki depressziós?

Ne írjátok, hogy a google a barátom, mivel én tudom mi az, csak arra vagyok kíváncsi, hogy más mit gondol erről

2017. aug. 26. 11:10
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Sok mindentől kialakulhat, pl. nem olyan életet élsz amilyet szeretnél, vagy történt valami rossz dolog ami lenyom, de ha nem konkrét dolog miatt alakult ki akkor pedig az agyadban az ingerületátvivő anyagok arányai változnak meg.

A depressziós személy sokszor nem is érez semmit, ürességet érez és semmihez nincs kedve. De van aki mindent szomorúságnak él meg és csak sírna egész nap. Szerintem vannak fokozatok.

Hogy mit gondolok róla? Szerintem borzasztóan rossz állapot és nagyon le van becsülve, rengetegen nem veszik komolyan. Én voltam már depressziós, kegyetlen rossz volt, az a mindennapos keserű fájó érzés és az állandó sírógörcs... De szerencsére szakember segítségével legyőztem. Sok depressziós öngyilkos lesz, tényleg nagyon sok, ezt a hírek annyira le se hozzák de olyan munkahelyem van, ahol sok ilyet látok. Igazából ezek az emberek már nagyon durván depresszióak és annyira elkeseredettek és rosszul érzik magukat, hogy valójában ettől az érzéstől menekülnek amikor végeznek magukkal, és nem az élettől.

2017. aug. 26. 11:31
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Ritka szar dolog, pár évig elég mélyen benne voltam, majdnem öngyilkosságig fajult a dolog.

Mostohaanyán.folyamat terrorizált, minden rokon (apa is) neki hitt, én a kis különc hisztis pitsa voltam.

Éveken át ez ment, a családom elfordult tölem (két három ember maradt csak mellettem, de ök sem léptek, mert jaj, a "családi béke"... ), a barátaim kilöktek, mert nem mehettem velük.sehová, stb.

Ennek jopár éve. Most 1000kmre élek a kedvesemmel és szarok a rokonaimra. Ök persze jopofiznsk, meg igy-ugy hiányzol, de nem felejtem el, hogy amikor szükségem lett volna rájuk, cserben hagytak.

2017. aug. 27. 09:18
 3/5 anonim ***** válasza:
Ötféle depresszió van, melyikre gondolsz?
2017. aug. 27. 15:48
 4/5 szenes43 ***** válasza:

A depresszió egy olyan betegség amit mikorra a szakorvos diagnosztizálja akkor egyértelműen egyes agyterületek nem vagy nem megfelelően kommunikálnak egymással.

Közrejátszhat öröklés,hajlam is de ez csak esély és nem előidéző ok. Nálam például a munka,mellette az esti iskola és a családi ház építése egy időben zajlott. Azt hittem bírom de váratlanul elvékonyodott a tartásom.

Mit éreztem? Semmit,minden érdeklődésem kihunyt,gépiesen dolgoztam mert hitele volt, a ház úgy ahogy kész volt. Az iskolából meg évhalasztást kértem...azóta sem mentem arra.

2017. aug. 30. 10:06
 5/5 anonim ***** válasza:
100%
Egy nagyon súlyos, akár életveszélyes betegség, amit sajnos még mindig nem vesznek elég komolyan.
2017. okt. 31. 22:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!