Pszichológusnál, pszichiáternél él a titoktartás 18 éves kor alatt?
11 évesen háromszor próbáltam öngyilkos lenni, de nem jött össze és szerencsére itthon se tűnt fel (tehát nem kerültem kórházba se, nem lettem végül annyira ügyes), tehát szinte mindig is ingatag lelki világ volt. Nagyon rég óta akartam menni pszichológushoz (vagy ha szerinte kell, akkor pszichiáterhez), de az iskolai azt mondta, szólniuk kell, ha például vagdosom mahamat, vagy szuicid hajlamaim vannak. Ezek után nem tudtam őszintén beszélni vele, így nem is jártam már.
16 felett már nem szólhatnak a szülőknek ilyen dolgok miatt, ha nem egyezem bele, vagy akkor is megtehetik? Amennyiben meg van a titoktartás, a Tb-s pszichológusok mennyire "működnek"? Hallottam róluk hideget-meleget. Biztos van jó és rossz is, csak az arány nem mindegy.
17/L
Csak hogy nekem pont, hogy nagyrészt a szüleimmel van problémám. :) Ezért nem tudhatnak róla, visszakézből sem. De maximum várok még egy évet, ha eddig is kibírtam, hogy ne legyen ilyen kötelezettsége már.
De azért köszönöm.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!