Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » A pszichológus, hogy éri el,...

A pszichológus, hogy éri el, hogy másképp gondolkozzak magamról?

Figyelt kérdés

Mit csinál amitől majd én másképp gondolok magamra,másként nézek és másként ítélem meg magam, mint eddig?

Mert elvileg tudnak ilyet csinálni. több helyen olvastam,hogy így IS tudnak segíteni az ebereknek.

De hogyan éri ezt el?

2017. aug. 9. 15:50
1 2 3
 11/21 A kérdező kommentje:

Mi van akkor ha a két fél közül pont a pszichológus nem teszi bele a maga részét?

Ha mindent a kliensnek kell csinálni akkor mit csinál a szaki?

De még mindig az érdekelne,hogy milyen módszerrel éri el,hogy beálljon a változás.

Hogyan tud segíteni?

2017. aug. 11. 10:41
 12/21 anonim ***** válasza:
Az nem igaz, hogy mindent a kliensnek kell csinálni, azért kár lenne elmenni. Te elmeséled a hátteredet, ő pedig a szaktudása és a gyakorlatából eredő tapasztalata alapján célzott kérdéseket tesz fel, amik ráébresztenek arra, hogy miben nem választottál eddig hatékony viselkedésformát. Néha direktben is kifejt valami véleményt, de abból kevés van, mert nem a magáét akarja ráderőltetni, legfeljebb megfontolásra a figyelmedbe ajánlja. A legtöbb probléma önbizalomhiányból ered, ennek különböző megnyilvánulási formái lehetnek az agressziótól az önagresszióig. A múltadra, családra, eddigi kapcsolatokra vonatkozó kérdésekkel segít feltárni ennek okait, és ez a tudatosítás máris szemléletváltást, azután viselkedésváltást eredményez. Gyakori kérdés, amit érdemes feltenni magunknak félelmet keltő helyzetben, hogy 'És akkor mi van?' Végiggondolni, mi a legrosszabb, ami történhet. És kiderül, hogy sokkal jobban féltünk egy feladattól, helyzettől, mint amennyire az indokolt, és sokkal többet nyerünk a változatlanság biztonságos állóvízénél, ha vállalva a kockázatot új viselkedésformát próbálunk ki. És a pszichológus ott áll melletted, amikor beszámolsz róla, hogy haladsz, örömét fejezi ki, ha sikerül, megnyugtat, hogy nem történt semmi komolyabb baj, ha elsőre mégse jön össze. A saját gondolataidat kimondhatod neki, hogy ne a saját levedben főj, hanem ő egy másik megvilágítást ad ugyanannak, amire te csak a saját - és eddig nem hatékonynak bizonyuló - szemszögedből néztél. Például mondjuk, ha késve érsz haza, és az anyád rádordít az ajtóban, azt nem azért teszi, mert utál, ahogy te értelmeznéd a helyzetet, hanem mert szörnyen aggódott érted.
2017. aug. 11. 12:47
 13/21 anonim ***** válasza:
Ja, még az időre is rákérdeztél közben. Ez abszolút változó. Van olyan kliens, aki úgy megy oda, hogy nagyon megérett benne magában is a változtatás szükségessége, és elég intelligens is ahhoz, hogy az elétárt alternatívát magáévá tudja tenni, vele néhány alkalom is elég, de van olyan, akinél sokkal mélyebben rejtezik a probléma, nem tudja elfogadni magát, fél a változástól, akkor sok-sok hónap. Vannak évekig tartó terápiák is, de az szerintem már tényleg csak az úri passzió. A munka pedig az ismerkedő első alkalom után rögtön elkezdődik.
2017. aug. 11. 13:26
 14/21 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszod.

De mi van ha ezt nem csinálja meg.

Közölte velem,hogy ő ezt nem tudja megoldani nekem kell.

durva önbizalomhiány az van.az önbecsülésem meg már rég romokban.

Abból amit leírtál semmi sem történt.

És én érzem magam rosszul,mert biztos én hibáztam,hibázok valamiben,hogy nem ér semmit a találkozónk.

Nem ásott le sehova,semmit nem tárt fel, mert szerinte nincs értelme.Nincs hatással a probléma megoldására.

Noha javasoltam neki hogy szeretném tudni mitől alakulhatott úgy ahogy.

Én vagyok az aki nem tudja elfogadni magát,az időt,fél a változástól, a sikertől.

Azt érzem,hogy velem van a baj de amiket eddig olvastam a szakmáról,hogy mit csinálnak a pszichológusok és kb mennyi ideig tart, na azt nem tapasztaltam meg.

2017. aug. 11. 13:40
 15/21 anonim ***** válasza:
Ez valódi pszichológus? Mert vannak mindenféle önjelöltek megfelelő képzettség nélkül. Ha van honlapja, privátban elküldheted. Előfordul, hogy nincs harmóniában a kliens és a terapeuta, akkor újat kell keresni. Hányszor voltál már nála?
2017. aug. 11. 13:47
 16/21 anonim ***** válasza:
Vannak mindenféle irányzatok, iskolák, pl kognitív terápia, az az értelmi belátásra alapoz, viselkedésterápia, az csak a felszínen a viselkedést akarja megváltoztatni, én abban nem hiszek. A tied lehet, hogy ennek a híve. A mélyre ásós az analitikus módszer, persze nem kell annyira szó szerint venni, mert az igazi analízis, a díványos-szabadon asszociáló, évekig is eltart, az ma már nem szokás. Meg vannak mindenféle egyebek is, valami NLP: neuro-lingvisztikai programozás, meg KIP imaginációs terápia. A csoportterápiát is kipróbálhatod, ahol hasonszőrűek vannak.
2017. aug. 11. 14:03
 17/21 A kérdező kommentje:

6-7 alkalommal,de most meg nem mondom,mert közel 1,5 hónapja nem találkoztunk.

Nyugtát nem kapok.

Több pszichológussal és pszichiáterrel együtt bérelnek egy irodát vagy mit. A közös honlapukon is fel van tüntetve a neve.

Nem értek a módszerekhez,de nekik kell(ene)tudnia,hogy melyik érdemes a kliensnél alkalmazni.

2017. aug. 11. 14:21
 18/21 anonim ***** válasza:

Mondd el neki a kételyeidet, ugyanis itt te nem alárendelt szerepben vagy, hanem partner. Ha nem tud meggyőzni, továbbra sem szimpatikus, nem érzed úgy, hogy valami változás történik, akkor ott kell hagyni, keresni kell másikat, aki már a honlapja alapján szimpatikus. Pszichológust tudatosan kell választani. Őt hogy találtad?

A számla csak adóügyi kérdés, a szakképzettségéhez nincs köze.

2017. aug. 11. 14:29
 19/21 anonim ***** válasza:
Megkérdezhetem ez melyik városban van?
2017. aug. 11. 19:07
 20/21 Gulyás László18 válasza:
sehogy, ne gondolkodj, hagyd, hogy mások döntsenek helyetted ... ennyi
2017. aug. 12. 07:50
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!