Hogyan tudnám felváltani társfüggőséget, önbizalomhiányt, szeretethiányt, örök szomorúságot, vágyakozást boldog és kiegyensúlyozott életre, stabil lelki állapotra?
Egyedül próbáltam, fejlődtem valamennyit, a félénkséget legyőztem (konkrétan megszólalni nem mertem). Ezek már nem mennek. A pszichológus hatástalan, pszichoterapeutában gondolkodom, de nagyon félek attól hogy ez is pénzkidobás lenne mint az a sok pszichológus akinél már voltam.
Amikkel még gondom van:
- Ha valami jó dologban van részem, utána napokig szomorú vagyok és keserűséget érzek (pl. nyaralás vagy akár egy sikeres vizsga után)
- Túl gyorsan kötődöm az emberekhez, akik valamennyire is kedvesek velem
- Rendkívül pesszimista vagyok és mindenhez negatívan állok
Ennél több lelki gondom szerintem nem is lehetne. De meg akarok "gyógyulni"!!!
Szerintem 0-ik lépés - ha még nem tetted meg eddig - hogy járj el 2-3 naponta sportolni, mert csodákat tesz. Futás vagy saját testsúlyos edzés vagy bármi, mindegy, lényeg, hogy beépüljön a heti rutinba. Egy jó edzés után garantáltan nem leszel szomorú :)
Érdemes lenne meditálni is szerintem, nagyon jó felvételek vannak a youtubeon. Ez egy lelki-szellemi munka, és a kitartó munkának előbb utóbb megjön a gyümölcse. Illetve a hipnózis terápiát mondanám még, hogy segíthet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!