Kezdőoldal » Egészség » Mentális egészség » Miért nem akarom elhinni,...

Miért nem akarom elhinni, hogy nem vagyok depressziós?

Figyelt kérdés

Egy pszichológus és egy orvos is azt mondta, hogy nem vagyok depressziós. Én mégis lehangolt vagyok és rettegek a depressziótól. Félek, hogy az leszek és még jobban rettegek a legsúlyosabb következményétől, amit még leírni is nehezemre esik, az öngyilkosságtól. Számomra elfogadhatatlan ez a megoldás, ami nem is megoldás. Amikor pedig elkezdeném magamat jól érezni, amikor boldog lennék, akkor meg azért leszek rosszul, mert azt olvastam, hogy a legsúlyosabb fázis előtt hirtelen jól lesznek a depressziósok..

Teljesen be vagyok csavarodva ebbe a gondolatba. Már szokássá vált..

Most nyáron ráadásul a húgomra kell vigyáznom, így nem nagyon tudok programot se csinálni, leginkább a lakásban ülök. A jövőképem az, amire vágyom már, hogy egyetemen lehessek és egy a mostanihoz még csak nem is hasonló életet éljek.

Most, hogy leírtam, már ☞ lettem kicsit.

Mit csináljak szerintetek? Hipochonder lennék?

17/f

2017. júl. 21. 09:07
 1/3 enes ***** válasza:
Pont a hozzáállásod miatt vagy becsavarodva, talán semmi bajod nincs is, de te így állsz hozzá és bebeszéled magadnak. Sportolj, járj társaságba, nevess többet, tanulj meg egy hangszeren, kezdj új hobbiba, és a legfontosabb, hogy tűz magadnak ki célokat és arra törekedj, hogy elérd, például: jogsi, új életmód, stb. Rengeteget számít a hozzáállás, rajtad múlik, nem máson, mindent bele. :)
2017. júl. 21. 09:56
 2/3 anonim ***** válasza:

Szia! En is rettegek a depressziotol, de en azert, mert 2 eve telen mar volt egy kozepes depresszios epizodom. Sot tovabbmegyek: azota mar a teltol rettegek, mert azzal azonositom az akkori allapotom. Azota persze nem volt ilyesmi problemam, es ezt teljes eletmodvaltassal ertem el, ill. az orvosom uj antidepresszanst irt fel, ami gyakorlatilag megmentette az eletemet.

Ket megallapitasom lenne az irasoddal kapcsolatban:

1) a pszichologus NEM orvos, igy nincs letjogosultsaga megallapitani, hogy nem szenvedsz depresszioban, ahogy azt sem hogy igen

2) az orvos mar teljesen mas, ugyanis o az, aki ilyen diagnozist felallithat. Ha o azt mondja, hogy ez nem depresszio, akkor nagy valoszinuseggel tenyleg nem az, bar itt is bele kell kalkulalni, hogy nehez elkuloniteni a tobbi hasonlo korkeptol, ugyanis vegyesen is megjelenhet szorongasos epizodokkal.

A leirasod alapjan nalad inkabb valamilyen szorongasos megbetegedes allhat fenn + nehany kenyszergondolat, amit akar a fokozott stressz vagy az eletmodod is kivalthat.

Probalj meg eletmodot valtoztatni, ahogyan azt az elottem szolo is javasolta mar (csokkenteni a stresszt es sokat sportolni, lekotni magad stb.), es akkor nagy valoszinuseggel messze elkerul a depresszio.

Ha ennek ellenere sem kerul el (mert persze elofordulhat olyan eletesemeny, ami depressziot valthat ki), akkor is rendelkezesre all szamos modern gyogyszer, ami segithet a lekuzdesben.:)

Jo egeszseget kivanok!

2017. júl. 21. 13:12
 3/3 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm mindkét választ! :)
2017. júl. 21. 15:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!