Aki felkapcsolt lámpával tud csak aludni, annak valami phszihés zavara van?
Figyelt kérdés
Sok ilyennel talàlkoztam màr( pl romàniàban), de nem tudta konkrétan megmondani miért nem szereti a sötétet, én csak teljes sötètben és csendes helyen alszom igazàn jól!2017. júl. 13. 23:46
2/5 Mojjo válasza:
Aki CSAK úgy, annak igen. Akinek az kényelmesebb, megnyugtatóbb, akármilyenebb, annak nem feltétlen. Kinek mi, tudod.
3/5 anonim válasza:
Szerintem nem feltétlenül, lehet egy megszokás is. Van, aki meg csak "tévére" tud aludni...
Amúgy elég rossz szokás, elég sok helyen olvasni, hogy a melatonin csak viszonylag teljes sötétségben tud termelődni, de ez már más kérdés.
4/5 anonim válasza:
Nálam volt rá példa, hogy amikor a környezetemben olyan személy halt meg, akit jobban ismertem, akinek a halálát nehezebb volt feldolgoznom, akkor jó ideig csak felkapcsolt kis lámpa mellett tudtam elaludni. A sötétben - igen, bevallom - féltem, még felnőtt létemre is. De azt ne kérdezze senki, hogy mitől.
Miután enyhült ez a stressz, szorongás, félelem vagy mi, akkor képes voltam ismét felkapcsolt lámpa nélkül elaludni.
5/5 anonim válasza:
Előfordulhat. Nálam pl. a TV megy egész éjjel, mert nem tudok sötétben aludni. Ha velem alszik vki, nem zavar a sötét. Nem szeretek egyedül maradni a gondolataimmal, de nem gondolom, hogy vmi komoly pszichés bajom lenne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!