Szorongás miatt érezhetek embergyűlöletett?
Minden fejben dől el. Mi köt a nettel kapcsolatban a pc-hez? Én játszok, de csak annyi. Nem függök tőle, de képes vagyok egész nap játszani. Ha nincs net, akkor be se kapcsolom a gépet.
Azt is tartsd fejben, hogy valahol létezik a nagy ő neked is, csak most éppen mással... na érted, de mindegy is :D
Introvertált vagy.
Ez a világ sajnos pedig nem nekünk kedvez.
Ezért próbálnak minket betegnek beállítani.
Engem sem érdekelnek az emberek.
El nem tudok képzelni mi a jó abban,hogy közös programokon csinálnak valamit.
Sokkal izgalmasabb egy száítógépes játék,vagy filmet/sorozatot nézni.
Nem igazán érdekelnek az emberek.
Alapvetően a szorongás az emberek/tömeg miatt jelenik meg mint mindenkinél, én is gyűlölök általában mindenkit. Minden percben tőből tépném ki a végtagjaikat.
Tanuld meg leszarni őket, és legyél gátlástalan
Szerintem a szorongás miatt simán lehet embergyűlöleted, vagy valami visszafojtott harag, hogy te nem tudsz olyan felszabadultan létezni, mint mások, vagy hogy nem érted miért, de neked nem sikerül, amiben másoknak szerencséjük van.
Nálam is előfordul ilyesmi és azt is észrevettem, hogy az internetezéssel is összefügg. Ha folyamatosan elém van tolva pl. facebookon, hogy mások milyen nagy szerelemben vannak, milyen különleges programon mászkálnak, mekkora tányér kaját ettek, mennyire elismerik őket a munkahelyükön, az ember hajlamosabb szánalmasnak érezni magát, ha ővele nem történt ekkora "pezsgés". Viszont úgy vettem észre, hogy a társas programok oldják a az ettől való szorongást: élőben beszélgetve kiderül mindig, hogy nem olyan rózsaszín ezeknek az embereknek az élete, mint ami ki van téve a facebookra.
Mondjuk társaságban én sem szeretek annyira nyüzsögni, szívesebben ülök le egy-egy, számomra fontos emberrel beszélgetni, ahol megfelelési kényszer sincs és megbízhatunk egymásban.
Meg feltűnt az is, hogy ha pl. elmegyek kirándulni és egész nap rá sem nézek a netre, vagy a gép előtt ülés helyett ráveszem magam sétára, edzésre, sokkal derűsebb a hangulatom.
Az egyik ismerősöm hasonlóan érez, ő most olyan korlátozást telepített a gépére, ahol egy megadott idő után szétkapcsol a net, vagyis behatárolja magának, hogy mennyit netezik egy nap, utána pedig felrángatja magát és ki a szabadba. Kíváncsi leszek a tapasztalataira, én is ki fogom próbálni ezt és neked is javaslom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!