Egy egyszerű takarítás is ilyen nagy hatással lehet az elménkre, lelkünkre? Mi lehet ennek a tudományosabb magyarázata? (A kifejtős rész is fontos. )
Ma elegem lett abból, hogy az irodában az asztalomon sok papírhalom van, a fiókot is nehezebb betolni.
Ha valamit kértek, simán megtaláltam, mert azért tudtam, mit hol tartok, így mindig is azt hangoztattam, hogy az irodában csak "szervezett rendetlenség van", ami csak a kívülállónak tűnik káosznak.
Az irodában hárman dolgozunk, három külön asztalnál, és a másik két asztal sem tűnt rendezettebbnek, mint az enyém.
Ma, mivel kevesebb volt a betervezett munka, egy óriási nagytakarítást rendeztem a saját asztalomon és azon területen, amelyen az én dolgaim vannak.
Kidobáltam MINDENT, amiről biztosra tudtam, hogy már nem fog kelleni.
Letöröltem a port a felületekről, fiókot is frissítettem.
Utána a többi papírt és tárgyakat szépen elrendezve visszatettem mindent a saját helyére. Rendszerezve.
Ezután ugyanezt a műveletet megcsináltam a közös szekrényben a saját polcomon.
Most, ahogy ezzel végeztem, ezt érzem:
- nyugodt vagyok
- az addigi ok nélküli belső feszültség, szorongás eltűnt
- olyan, mintha mázsás terhet vettem volna le a hátamról és lelkemről
Pedig csak annyit tettem, hogy FIZIKAILG kitakarítottam a saját területeimet az irodában. Ez MENTÁLISAN olyan felüdülést hozott, amire soha nem gondoltam volna, mint következményre.
Mi lehet ennek a hátterében? Van valami könyv vagy irodalom (cikk) e témában? Most már elkezdett ez érdekelni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!